Historian ensimmäinen Arctic Horse Race

Talven tähtitapahtuma on täällä – historian ensimmäinen Arctic Horse Race lauantaina Rovaniemen Mäntyvaarassa!

 

Luvassa on ainutlaatuinen ravielämys, jota ei kannata missata. Talvipäivä on täynnä tapahtumia ja säpinää Mäntyvaaran upeissa puitteissa!

 

Meininki alkaa kello 13 koko perheen ilmaisriehalla. Ohjelmassa on poniratsastusta, opiskelijoiden kärrynvetokilpailu sekä reilusti muuta mukavaa nähtävää ja tehtävää. Paikalla ovat tietysti myös joulupukki ja porot! Ilmaistapahtuma kestää perhealueella kello 16 saakka.

 

Kello 18 Mäntyvaaran areenalle astelevat kotimaan kovimmat ravurit. Niiden ohjat ottavat käsiinsä virtuoosimaiset ohjastajat maailman huipulta. Arctic Challenge -kuskikisassa kohtaavat Amerikan ihme, ensimmäistä kertaa Suomessa kilpaa ajava Tim ”Bionic Man” Tetrick ja Pohjoismaiden kaikkien aikojen voitokkain raviohjastaja Jorma Kontio. Tetrick ja Kontio ovat molemmat voittaneet menestyksekkäiden uriensa aikana noin 11 000 ravilähtöä!

 

Tetrick ohjastaa yhteensä seitsemässä lähdössä, ja hän ottaa ensimmäistä kertaa elämässään tuntumaa myös suomenhevosiin. Kuinka parhaana kautenaan yli tuhat voittoa takonut Amerikan raviurheilun Hall of Fameen kuuluva taituri selvittää kotimaisen rotumme edustajat?

 

Ice King -titteliä ovat tavoittelemassa kanuunaluokan kylmäveriset Kavioliigan ylivoimaisen kärkinimen Josveisin ja upealla urallaan hurjasti 64 kertaa voittaneen norjalaishirmu Myr Faksenin johdolla.

 

Lämminveristen puolella lataavat avoimen luokan tykit taistoon kymppitonnin ykkösestä valtakunnan eliittiin kuuluvan T.Rexin johdolla. ”Petoa” koettavat taltuttaa voittoputkessa kisaava ruotsalaistykki Magnifik Brodde ja Lapin toivo Maffioso Face.

 

Kun meno kaviouran puolella loppuu kello 22 tienoilla, jatkuvat juhlat VIP-alueen jäädiskossa. Sinne on kaikilla ravilipun lunastaneilla vapaa sisäänpääsy – jatkojuhlien tahdit takaa DJ Suvi B.!

 

Unohtumattomia hevoshetkiä valtakunnan huipulta – tervetuloa Mäntyvaaraan!

 

 

Liput:

 

Päivän perhetapahtumaan vapaa sisäänpääsy

Aluelippu 15 euroa

Perhelippu 35 euroa (kaksi aikuista ja kaksi lasta)

VIP-lippu 90 euroa