Rovaniemen 10.10. ravien vihjeet

Torrent d’Inverne hurmaa taas!

Rovaniemen maanantai-ilta tarjoaa 11 mielenkiintoista pelilähtöä. Toto5-ravien avauskohteessa Sanna Loukusan tallin Zetaime saattaa nousta pääosaan. Saman naisen valmentama Pärttyl lähtee suosikkina kylmäveristen kovimpaan volttiin. Toto5-vihjeen varmaksi jää Aune Lintulahden omistama Torrent d’Inverne, sillä Kari Alapekkalan valmennettava teki häijyn kirin viimeksi.

Rovaniemen ravit käynnistyvät maanantaina kello 18.00, mutta jo 17.30 aloitetaan ponilähdöillä. Tervetuloa!

 Lähtö 1

6 JALUMBA lopetti Oulussa lujaa keulapaikalta, eikä Antti Ojanperän tallin Aguero saanut siitä 14,5-lopetuksessa otetta. Tällä kertaa taktiikka menee takamatkalta uusiksi, mutta Jalumba pystyy varmasti vielä nähtyä parempaan. Tamma onkin lähtöönsä selvä suosikki.

7 VIVIAN’S ENJOY on ravatessaan toki kova haastaja. Tammalla on ollut vaikeuksia päästä voltista kunnialla matkaan, mutta hieman hevonen on kuitenkin tasaantunut. Vivian’s Enjoy on ykköspari kaksarissa

5 SANDOR teki asiallisen koelähdön. Mikäli se tässä meinaa taistella voitosta, pitää ruunan parantaa otteita. 4 IN THE END ei ollut Kaustisella tammikuussa vielä valmis. Se on saanut treenata kesän, ja In The End avaa Ari Aatsingin käsistä hyvin odotuksin.

2 B.G.SÖREN ja 3 REVINCE ovat vielä molemmat ravilla lähtönsä mahdollisia menestyjiä. Laukat näyttelevät suurta roolia epävarmojen hevosten lähdössä. Jalumba on silläkin osa-alueella ainakin ensimmäisten näyttöjen perusteella muita suoritusvarmempi.

A – 6 B – 7, 5, 4, 3, 2, 1, 9, 10, 8

Lähtö 2

6 KAIRAN KURVAUS on hyvässä kunnossa edelleen ja tässä lähdössä se on ravilla kahden parhaan joukossa. Sillä on todistetusti alle 30-vauhtinen pätkä ja 5-vuotias ori kestää kyllä hyvin vauhtiakin. Muutamassa kisassa ravi on yllättäen kadonnut laukan puolelle, joten ihan varauksetta siihen ei voi luottaa.

5 NOORAN PATU on myös vauhdikas, mutta toisaalta selvästi epävarmempi tapaus. Varsinkin lähtösuoralla ruunalla on iso laukkariski. Voittoja ei ole vielä siunaantunut, mutta ruuna on kyllä kunnossa.

8 SIPILÄ palaa yli kolmen kuukauden tauolta radoille ja se on 60 metrin takamatkalta iso arvoitus. Kirsti Evijoen valmennettava on toisaalta 32-aikainen hevonen ja se teki keväällä monta vauhdikasta suoritusta peräkkäin. Tuomas Pakkanen sopii hyvin kyytiin, ja edessä on tyhjää tilaa kiihdyttää. Sipilä pystyy heti voittotaistoon mikäli on samassa kunnossa kuin keväällä.

Suosikkikolmikko erottuu hieman muista. 2 KOIVIKON VEXELI on tulevaisuuden hevosia, mutta ainakin vielä syyskuun starteissa se meni hieman käsijarru päällä. Nelivuotias saattaa olla helisemässä, kun takamatkalaiset iskevät aikaisin kimppuun.

A – 6, 5, 8 B – 2, 1, 9, 7, 4, 3

Lähtö 3

4 HURJALENTO laukkaili Ranuan paikallisraveissa. Se tuli kakkosena maaliin, kun 6 VILINÄN VARMA varma vei voiton. Tuo oli samalla Vilinän Varman uran ensimmäinen ykkössija, mutta totolähdöissä ruuna ei ole vielä juhlinut. Tuon paikallisravikisan perusteella Hurjalento ja Vilinän Varma ottelevat molemmat tiukasti ihan kärkisijoista, mikäli vain vain pystyvät ehjiin suorituksiin.

Lähdössä on muitakin hyviä. 3 N.P. KALLE osoitti jo viime vuonna sitten, ja se pystyy nousemaan sarjoissaan. Tämä vuosi on ollut toistaiseksi katkonainen, ja nyt alla on puolen vuoden tauko. Ruuna saattaa olla yli-innokas ja laukata. Epävarmuus on ollut läsnä, mutta toisaalta raiteillaan ollessaan N.P. Kalle pystyy lyömään lappilaishevoset.

5 RALEN HOTTI ja 7 EEDWARTTI pystyvät ravatessaan paljoon. Molemmilla on heti kiihdytyksessä melko iso laukkariski ja tämän myötä niiden mahdollisuuksia kärkisijoille on ennakkoon vaikea arvioida.

A – 4, 6, 3 B – 5, 7, 8, 2, 1, 9

Lähtö 4, Toto5-1

1 ZETAIME teki viimeksi 5. ulkoa vahvan kirin, kun se kulki viimeiset 700 metriä kiertämällä alle 1.15-vauhtia. Zetaime tuli väkevästi maaliin saakka. Mikäli hevonen vain sisäradalta vihdoin onnistuu täydellisesti, se pystyy Rovaniemen lähdön voittamaan. Kilpailu on kuitenkin todella tasainen, joten asioiden pitää mennä Zetaimen kannalta myönteisesti.

8 ALL WILD DREAMS teki Bodenissa 4. ulkoa vahvan kierroksen kirin. Se on ulkoradasta huolimatta erittäin vaarallinen, ja hevosen lähtönopeus riittää hyvän juoksupaikan saamiseen. All Wild Dreams tuskin kuumenee peleissä ainakaan liikaa, joten se on ennakkoon hyvä merkki.

Haastajista mainitaan vauhdikas 6 COPPER CLOUD ja tasaisen vahvaa jälkeä tekevä 4 HIP HOP AU VENT. Molemmat tekivät kelpo esityksen Kajaanissa, mutta niillä suorituksilla ei välttämättä tätä kisaa voitettaisi. Siksi tehdään ratkaisu, jossa yritetään pelata lähtö mahdollisimman kapeasti kahdella merkillä.

A – 1, 8 B – 6, 4, 10, 2, 9, 5, 7, 11, 12, 3

Lähtö 5, Toto5-2

12 HISSUN KALLE lähti Antti Teivaisella hyvin matkaan Seinäjoella, eikä sillä ollut vaikeuksia puolustaa kärkipaikkaa. Siksi oli ehkä aavistuksen pettymys, ettei ruuna pystynyt vetämään porukkaa maaliin saakka. Ei ruuna missään nimessä huono ollut, joten se lähtee paikasta huolimatta sopivaan lähtöön niukkana suosikkina.

7 VIPALIINU puolestaan oli mainio Kaustisella viimeksi, mutta sarja oli tätä lähtöä selvästi sopivampi. Vipaliinu on kehittynyt mukavasti kauden edetessä, ja tamma voi osoittaa hyvää venymiskykyä jatkossakin. Vipaliinu juoksee vasta nyt uransa ensimmäisen autolähdön, mutta se tuskin muodostuu ongelmaksi. Vipaliinu on ollut voltista hyvä lähtijä.

11 LUXEN hakee sopivassa seurassa uransa ensimmäistä voittoaan. Ruuna on saanut rutiinia jo lähes 30 starttia, mutta edelleen isoimmat vaihteet tuntuvat olevan piilossa. 8 SISUNAUTTI kuuluu myös lähtönsä perushevosiin. Sen kehityskaari on näyttänyt koko vuoden jyrkästi ylöspäin, ja hevosen suorituksia on syytä arvostaa korkealle. Viisivuotiaalla on vielä elämä edessä. 9 FREDRIKSON napataan vielä kykyhevosena mukaan.

A – 12, 7 B – 11, 8, 9, 4, 5, 10, 3, 6, 1, 2

Lähtö 6, Toto5-3

10 KIVARIN RAINDANCE kärsii takarivistä, joten sen suosikkiaseman voi kyseenalaistaa. Torniossa kiri Toto75-lähdössä ei irronnut, mutta tamma piti hyvin vauhtinsa. Se olisi kärkipäästä paras, joten varsinkin kauas jäädessään Kivarin Raindance on haavoittuvainen. Tamma on pystynyt voittamaan liki kolmanneksen starteistaan.

4 BOULDER CANNON on juossut jo monta vuotta kilpaa, ja tällä kaudella se on tullut vielä kerran takaisin. Ori tulee Rovaniemellä pieneltä tauolta, joten on tietenkin vaikea arvioida, mihin se pystyy. Boulder Cannon jaksaa tehdä vähän itse juoksuaan, kun sillä on vain hyvä päivänsä.

2 ELECTRIC EYE AM ja 1 LIBERTIN ovat hyviltä lähtöpaikoilta lähdön A-ryhmää. Kumpikin kilpailee kunnossa, ja kaksikko pääsee auton takaa myös hyvin matkaan. Kaiken kaikkiaan kisa vaikuttaa siltä, ettei siihen kannata ottaa ainakaan suurta pelillistä näkemystä.

A – 10, 4, 2, 1 B – 7, 6, 3, 12, 9, 5, 11, 8

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka, PD-1

15 PÄRTTYL pilasi Kajaanissa maalisuoran laukkaan. Ruunaruhtinas -kisassa laukka maililla teki takaa-ajosta hankalan, ja sen vuoksi hevosella ajettiin rohkeasti johtavan rinnalla Stallonea vastaan reipasta. Taulu ei tee oikeutta hevoselle, joka on noussut katapultin lailla Pohjois-Suomen eliittiin.

13 KOVERI teki keskikesällä muutaman huippusuorituksen, mutta ori on myös alisuorittanut tämän kauden aikana useampaan kertaan. Nyt oriilla haetaan uutta vauhtia Rovaniemeltä, mutta täydessä lähdössä vaaditaan lähes huippusuoritusta, jos mielii nousta ykköseksi.

4 KULTASEPPÄ pääsee 40 metriä edempää liikkeelle, ja 27-alkuinen täyden matkan tulos voltista riittää totosijalle, mahdollisesti voittoonkin. Tärkeintä olisi päästä hyvin matkaan ja kovimmilta takamatkalaisilta karkuun. 9 TAISTELU JASKA on tauluaan vaarallisempi. Se onkin hyvä haku yllätyksen etsijöille.

A – 15, 13, 4, 9 B – 14, 10, 2, 8, 11, 3, 12, 6, 7, 5

Lähtö 8, Toto5-5, PD-2

10 TORRENT D’INVERNE lennähti Oulussa 6. ulkoa 12,9-vauhtisella kirilenkillä hienosti kärkeen. Esitys oli huima, ja ruunalla on loistosauma jatkaa kultakannassa. Ajatus voitosta perustuu siihen, että lähdössä pidetään vauhtia muiden toimesta, eikä keulahevonen kestä perille saakka. Torrent d’Inverne on ailahdellut, mutta jollain tavalla vahva suoritustaso tuntuu vihdoin löytyneen.

4 PARTY HARD ampuu kovaa matkaan, samoin 2 SHINY BOSS. Kumpikin on haavoittuvainen keulajuoksulla, mikäli alku menee kovaksi tai jommallakummalla hirttää kaasu kiinni. 8 FIFTH AVENUE VICE puolestaan olisi maistuva merkki, mutta lähtöpaikka pudottaa sen saumoja. Se pystyy tekemään itse juoksuaan, joten vahva lopuntulija pitää kasiradasta huolimatta huomioida.

A – 10 B – 4, 2, 8, 3, 5, 9, 6, 12, 7, 1, 11

Lähtö 9, Troikka

6 BLAZE BELUGA sai viimeksi yliraskaan reissun ja virtaakin oli Jukka-Pekka Niskasen mukaan liikaa. Sitä ennen tamma kulki kovaa laukan jälkeen. Blaze Beluga on merkittävästi tauluaan parempi, ja siksi se on huipputasaisen kisan ideasuosikki.

7 SWEETMAN on vauhtikestävä ruuna, joka on aina välillä joutunut kamppailemaan ravivaikeuksien kanssa. Sweetman kiersi viimeksi hankalalta paikalta korkealle, ja tällä kertaa se voi päästä sujuvasti vähintään johtavan rinnalle, ehkä jopa kärkeen saakka.

4 LIVI PASSPORT laukkasi viimeksi yllättäen etukaarteessa. Vireestä ei saanut täyttä kuvaa, eikä voltin nelonen sekään ole eduksi. Kauden voittostarttiensa veroisena Livi Passport on ilman muuta huippuvaarallinen. 5 HAPPY DOC on paljon kovempi tekijä kuin mitä sekava taulu antaa ymmärtää. Kokonaisuutena kisa on monien mahdollisuuksien lähtö.

A – 6, 7, 4, 5 B – 10, 1, 9, 12, 2, 14, 15, 8, 11, 3, 13

Lähtö 10

3 ARMANI PRESS loisti Oulussa keulasta, eikä Zogo Match saanut siitä otetta. Kari Alapekkala tuntee hyvin ajokkinsa ominaisuudet ja ajaa niihin luottaen. Ruuna ei moiti kovaa matkavauhtia, joten siinäkin mielessä taktiikka on helppoa lähteä luomaan.

1 TOP OF THE WORLD on hyvänä päivänään tiukasti mukana voittotaistossa. Armani Pressillä on etulyöntiasema siinä mielessä, että vaikka sekin on kokenut kehäkettu, niin se ei tunnu näkyvän otteissa. Top Of The Word on suorittanut vaihtelevalla tasolla. 8 STAY ALERT nostaa osakkeitaan, jos tallikaverilla ajetaan rohkeasti.

A – 3, 1 B – 8, 5, 6, 2, 7, 4

Lähtö 11, Troikka

16 GOVERNOR HOSS lähtee jahtiin 60 metrin pakilta. Se on muita vauhdikkaampi, mutta toisaalta herkkä haitariliikkeille tai häiriöille. Täydessä lähdössä on mahdotonta etukäteen sanoa, millaiseksi parijono laukkojen myötä muodostuu. Etukäteen hevosella on hyvä sauma loistaa.

8 M.T.SPECIAL GIRL aloittaa Alapekkalalta hyvin odotuksin. Se on monipuolinen kolmevuotias tamma, joka ottelee heti totosijoista. 14 MAMAS LITTLE DEVIL kuuluu kolmantena perushevosena mukaan. Kisassa tuskin nähdään suurta yllätystä troikan kahdella alimmalla rivillä.

A – 16, 8 B – 14, 10, 12, 1, 3, 2, 4, 9, 6, 13, 15, 7, 11, 5Toto5-vihjesysteemit

Toto5-1: 1, 8 (6, 4)
Toto5-2: 12, 7 + 11, 8, 9 (4, 5)
Toto5-3: 10, 4, 2, 1 + 7, 6 (3, 12)
Toto5-4: 15, 13, 4, 9 + 14 (10, 2)
Toto5-5: 10 Torrent d’Inverne (2, 8)

Pieni systeemi 64 riviä, hinta 6,40 euroa
Suuri systeemi 300 riviä, hinta 30,00 euroa


Lähtö 7, Troikka

15, 13, 4, 9
15, 13, 4, 9, 14
15, 13, 4, 9, 14, 10

Yhteensä 64 riviä

Lähtö 9, Troikka

6, 7
6, 7, 4, 5, 10, 1, 9
6, 7, 4, 5, 10, 1, 9

Yhteensä 60 riviä

Lähtö 11, Troikka

16, 8
16, 8, 14
16, 8, 14, 10, 12, 1, 3, 2

Yhteensä 24 riviä


Pelionnea!

Lauri Jääskeläinen / Rovaniemen Ravirata Oy