Rovaniemen 28.2. ravien vihjeet

Maaginen maanantai Mäntyvaarassa


Rovaniemi isännöi yhdessä Tampereen kanssa maanantaina Magic Monday-raveja. Kohteet ovat pelillisesti varsin mielenkiintoiset, mutta ainakin alustavasti Rovaniemen lähdöt kannattaa pelata suhteellisen kapeasti. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

Lähtö 1

3 JUHANNES jatkoi Oulussa vahvoja suorituksia. Jo kahdessa voittostartissaan hevonen oli oikein hyvä. Ruuna on kulkenut kolme kertaa peräkkäin ravilla, ja mikäli sama ehjä suoritustason jatkuu myös Rovaniemellä, on ruuna taistelussa lähdön voitosta.

6 VILAHUS palaa pitkältä tauolta radoille. Vuosi 2021 meni hevosen osalta täysin sivu suun, mutta nyt se yrittää paluuta sopivassa sarjassa. Hevonen ei voi olla herkimmillään, joten viime hetken kommenteista tai lämmittelystä voi saada parempaa infoa siitä, minkälaiset saumat oriilla on menestyä.

2 KAIRAN KIPINÄ laukkasi Rovaniemellä kesken tototaiston. Juhannes lähti tuolloin 20 metriä edempää ja voitti lähdön. Nyt hevoset ovat samalla, joten myös Kairan Kipinä kuuluu ehdottomasti perushevosiin.

5 FREDRIKSON esitti tuossa lähdössä hyviä vauhtivaroja laukkojen välissä. Se on monen vinkki, mutta epävarmuus on edelleen läsnä ja voi nousta päärooliin.

1 SISKOTUULI on Ville Pohjolan ajamana vaarallinen. Lähtö on erittäin pyöreä vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta.

A) 3, 6, 2, 5, 1 B) 4

Lähtö 2

6 AAVAN SUPERI oli loistava Oulussa keulapaikalta Toto75-lähdössä. Se oli pitkältä tauolta hyvä jo Rovaniemellä, mutta siitä huolimatta Oulun esitys oli positiivinen yllätys. Mikäli hevonen jatkaa samalla tasolla, pystyy se ottelemaan sijoista yksi-kaksi.

5 VALLE SAGA on tauluaan parempi, eikä se hävinnyt paljoakaan Aavan Superille tuossa Oulun kisassa. Se onkin tasaveroinen suosikki.

10 TARUN TUHKIMO palaa tauolta ja tuskin on heti parhaimmillaan. Tottakai se pystyy jo rutiinisuorituksella lähdön voittamaan. Hurjia tuiloksia taulussaan viime kesältä tamma saattaa kuitenkin olla tässä vaiheessa vielä liikaa pelattu.

2 SUVIMYRSKY RAM pärjää, jos ravi sattuu maistumaan. 9 SHAMAANITAR pystyy voittamaan lähdön, mikäli sen hurja kiri ajoittuu loppumatkalle.

A) 6, 5 B) 10, 9, 2, 8, 7, 1, 3, 4

Lähtö 3, Troikka

1 HE IS VIKTOR on lähdön suosikki. Hevonen on ollut neljään uransa startti jokaiseen todella hyvä. Mikäli se saa kärkipaikan pidettyä niin koko matkan johto on todennäköinen tapahtuma. Oulussa tosin Ceresthee oli lopulta selvästi parempi.

2 IVAR JOURNEY on selvästi kovin haastaja. Se aloitti Janita Luttusen valmennuksessa hienolla voitolla bodenissa. Jos se jatkaa samalla tasolla, pystyy se jopa haastamaan He Is Viktorin.

12 BOULDER VULCANUS on esittänyt vahvoja loppuvetoja. Piippyhyllyn paikalta ainakin sen ykkössija olisi melkoinen yllätys. Useimmat se pystyy kirissä ohittamaan. Pohjapari on kuitenkin lähellä toteutua.

A) 1, 2 B) 7, 12, 4, 8, 3, 5, 10, 6, 11, 9

Lähtö 4

6 PIKKU-RYTI on tehnyt tasaisen varmaa jälkeä vuodenvaihteen molemmin puolin ja nyt sillä on paikka ottaa kauden toinen ykkössija. Lähtö on sopiva, ja Pikku-Ryti avaa kovempaa kuin useimmat vastustajistaan. Sillä on hyvä mahdollisuus ulkoakin ottaa kärkipaikka haltuunsa.

2 JULIANNE DAHLIA iskee Iisalmesta napapiirille. Tamma on sekin tehnyt varmaa työtä. Viimeksi se hävisi Pikku-Rytille muutaman mitan, ja samanlaisella suorituksella se ottelee ainakin kaksarisijasta.

1 RAPPODINA on enemmän vahva kuin nopea. Se otti arvovoiton Bodenissa, mutta Pikku-Rytin ja Julianne Dahlian lyöminen vaatii ehkä vielä hieman venymistä. Näiden kolmen jälkeen tulee rako seuraaviin, joten peli on syytä pitää kapeana.

A) 6, 2, 1 B) 4, 3, 5

Lähtö 5, Toto65-1

1 CALLELA LEONARD teki hienon kirin Äimärautolla takapareista ja oli jopa parempi kuin Bodenissa. Paljon ratkeaa kiihdytyksessä, sillä keulapaikalta Callela Leonard ei nykyvireessään taida olla lyötävissä. Toisaalta hevosella on välillä ollut ongelmia kaarteissa ravinsa kanssa, joten varsinkin korkealla peliosuudella myös varmistamista kannattaa harkita.

3 SHOTPROOF on Rovaniemen jäädytetyllä radalla elementissään. Se on riippuvainen juoksusta, sillä kiriä ei voi aloittaa vielä ihan takasuoran alusta. Menestystä on luvassa, jos Mauri Jaara saa säästää kirinsä loppuun. Juoksupaikka suosikin takana saattaa olla tarjolla.

4 LIBERTIN veti ylikovaa tauolta, mutta oli silti kestää ykköseksi. Se on toki rahallisesti ylisarjassa, mutta paluu radoille oli erityisen lupaava. 8 SAXOI tuli selästä nappasi selästä hienon kirivoiton. Muilla tuskin on saumaa voittoon saakka, joten kisan voi pelata maksimissaan neljällä merkillä.

A) 1, 3 B) 4, 8, 6, 2, 7

Lähtö 6, Toto65-3

9 DIAMOND LORD on tehnyt hienon uran Lapista käsin. Se oli toki hyvä jo aikaisemmin, mutta pienin askelin suoritustasoon on tullut varmuutta. Viimeksi alkumatkalla paikat vaihtuivat useaan kertaan. Lopulta ruuna kiri johtavan takaa ulkokautta ykköseksi.

2 ROCKING FLAX haki Diamond Lordilta etusuoralla keulat, ja Iida Lanton valmennettava kesti mainiosti kakkoseksi. Tuon startin perusteella Rockin Flax pystyy nyt ottamaan kärkisijan, eikä Diamond Lordin lyöminen yllättäisi.

4 TORRENT D’INVERNE palaa vuoden tauolta radoille. Hevosen luokka tuskin on kadonnut mihinkään, mutta tällä kertaa taukoa on niin pitkästi, että tuskin ruuna pystyy heti läheskään sille tasolle kuin mitä vuosi sitten ehdittiin tottua.

5 BEDDINGE’S PRIDE aloitti sekin tauolta puristamalla toiseksi, mutta toki nyt sarja istuu rahojen puolesta heikosti. Kotiradan hevosella on pieni sauma, vaikka kärkipari vaikuttaa pelottavan kovalta.

A) 2, 9, 4 B) 5, 1, 7, 8, 12, 3, 11, 10, 6

Lähtö 7, Toto65-5

10 SAGREDO HANOVER on suosikki. Sen juoksu Toto75-lähdössä lähti menemään heti vaikeimman kautta, mutta hevosen suoritus oli sijoituksesta huolimatta yhtä hyvä kuin aikaisemminkin. Sagredo Hanover on yksi ehdokas Toto65-varmaksi.

8 BOULDER PREDATOR jäi Mäntyvaaran kauden avauksesta pois, joten hevosen suoritustaso on pieni arvoitus. 9 COVER PRINCESS on tarkalla reissulla lopussa kiritykki. Se onkin ennakkoon kisan kolmas kova, ja todennäköisesti ykkössija ratkaistaan tämän trion kesken.

A) 10, 8 B) 9, 5, 4, 3, 7, 12, 2, 6, 11

Lähtö 8, Troikka

1 BLAZE BELUGA on latautunut talven, ja siltä odotetaan ryhtiliikettä suorituksiinsa. Hevonen alisuoritti viime kauden lopuksi hyvän alkukauden jälkeen. Kapasiteettia tammalla olisi nousta vaikka kuinka paljon sarjoissaan.

8 UNPLUGGED FACE jää pois.

2 CREDIT LINE on päässyt toistaiseksi tekemään katkonaisen uran, mikä väistämättä on vaikuttanut hevosen kehitykseen. Hyvänä päivänään ruuna pystyy omissa sarjoissaan edelleen kärkisijoille.

A) 1, 2 B) 7, 6, 3, 9, 5, 4, 11, 10

Troikka, lähtö 3

1, 2
1, 2
7, 12, 4, 8, 3, 5, 10, 6, 11, 9

Yhteensä 20 yhdistelmää

Troikka, lähtö 8

1, 2
1, 2
7, 6, 3, 9, 5, 4, 11, 10

Yhteensä 16 yhdistelmää

 

Pelionnea! Rovaniemen Ravirata Oy / Lauri Jääskeläinen