Tiedote 2.11. ravien siirtämiseen johtaneista taustoista

Rovaniemen Ravirata Oy tiedottaa 2.11 ravien siirtämisen johtuvista taustoista.

Mikä johti ravien siirtämiseen?

Edellisellä viikolla olleista lumesta ja viidentoista asteen yöpakkasista selvittiin hienosti ja lauantaina sai vielä ajaa oikein hyvällä radalla. Sunnuntaina lämpötila alkoi nousemaan ja samalla tuli vähäistä sadetta.

Maanantai aamuna rata näytti vielä kohtuulliselta, koska rata oli vielä alhaalta osittain jäässä. Lämpötila kohosi edelleen. Oulun ratamestari Antti Jaara ajoi Oulun sunnuntai ravien jälkeen Rovaniemelle Rovaniemen ratamestari Vesa Aikion avuksi. Yhdessä he tekivät aamupäivän töitä radan kunnon eteen. Kello 11.35 he totesivat, että he eivät saa rataa turvalliseksi hevosille illan raveihin. Yöpakkaset olivat jäädyttäneet radan niin syvältä ja pintakerroksen poistaminen ei auttanut. Lämpötila oli tässä vaiheessa +8. Sääennusteiden lupaaman kovenevan sateen vuoksi tehtiin päätös siirtää ravit Ouluun. Tämän jälkeen raviradan toimitusjohtaja Sari Jauhojärvi neuvotteli ravien siirtämisestä Hippoksen kilpailuosaston ja Oulun raviradan kanssa. Osallistujia informoitiin välittömästi, kun siirto Ouluun varmistui.

Rovaniemen ravirata pahoittelee ravien siirrosta aiheutunutta ylimääräistä vaivaa.

On ymmärrettävää, että tällaiset viime hetkillä tapahtuvat muutokset harmittavat ja suututtavat monia osapuolia. Niin tärkeää kuin olisi päästä ajamaan ravit omalla radalla, hevosten ja ohjastajien turvallisuutta ei voitu vaarantaa. Ravit päätettiin siirtää vähäisestä varoitusajasta huolimatta Ouluun. Rovaniemen ravirata haluaa kiittää Oulun Äimärautiota ja Suomen Hipposta siirron mahdollistamisesta.

Isot kiitokset Sirkka Huopana, Nelli Lindholm, Antti Jaara ja muut Oulun toimihenkilöt sekä erityiskiitokset kilpailijoille ymmärtäväisestä suhtautumisesta ravien siirtoon.

 

Ystävällisin terveisin

Rovaniemen ravirata Oy