Torstairavien vihjeet

Rovaniemellä torstaina Toto5-ravit kello 18.00!
Mäntyvaara tarjoaa torstai-illan iloksi peräti 12 täysipainoista totolähtöä. Toto5-pelissä sopivan tukipilarin löytäminen ei ole helppoa, joten hyvälle ideavarmalle on kovasti kysyntää. Vihjeessä tähän rooliin tarjotaan Juha-Matti Paavolan tallin Fiksusta. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!
Lähtö 1
Peli-idea: 3 FRIIDULI otti Kemijärvellä laukan kierros ennen maalia ja uudelleen viimeisellä takasuoralla. Jo sitä enne tuli kolmas haparointi, ja hevonen meni hylkäykseen. Friiduli on sopivassa sarjassa riittävän vauhdikas, ja ravin stemmaaminen on pienestä kiinni. Näistä asetelmista sitä voi kokeilla paripelissä avainhevosena.
A) 7,3,8 B) 6,4,9,2,1,5
Lähtö 2
Peli-idea: 9 SANDERLING MEWS ei menestynyt Bodenissa lauantaina, vaikka meni kovan 16-alkuisen tuloksen. Esitys ei sinällään ollut huono, sillä hevosella ajettiin päättäväisesti johtavan rinnalta. Mailin valjakko jaksoi ihan kärjen ulkopuolella, mutta sitten askel painoi. Nyt luvassa on ainakin ennakkoon selkäjuoksu, ja vastus on selvästi sopivampi. Sijoitus kärjessä ei voi yllättää ketään.
A) 9,3,2 B) 4,11,1,6,5,8,7,12,10
Lähtö 3
Peli-idea: 2 SILENT SECRET on varmasti selvä suosikki, mutta näin kuuluu ollakin. Jyväskylän kisassa vastassa oli ikäluokkakilpailussa kovia tammoja, eikä Silent Secret ihan riittänyt niille. Jari Oinonen on haistanut 2000 euron rahatukun Mäntyvaarassa, ja koko matkan johto on todella lähellä. Paripelissä taitaa olla suora yhdistelmä paikallaan, mutta etukäteen ilman kertoimia parikaveria on vaikea suositella.
A) 2 B) 5,1,7,6,4
Lähtö 4, Toto5-1
Peli-idea: 2 PRESIDENT LINDY ja 1 CUPIDO SISU juoksevat todennäköisesti kahtena ensimmäisenä hevosena sisärataa pitkin. Molemmat ampuvat lujaa matkaan, mutta päivän vire ja kovempi motivaatio keulapaikasta ratkaisee lopulta juoksujärjestyksen. Vaikea kisaan on hakea muita voittajia, ellei psyykkaa pidempikestoista suosikkiparin kilvanajoa. 8 TOP OF THE WORLD on silloin se hevonen, joka voisi korjata koko potin.
A) 2,1 B) 8,3,6,4,5,7,9
Lähtö 5, Toto5-2
Peli-idea: 9 NE QUITTE PAS saa ykkösrankingin paineet niskaansa, sillä Mauri Jaaran valmennettava on perusluokaltaan lähtönsä parhaimmistoa. Tämän lisäksi asetelmat voivat kääntyä valjakon eduksi, sillä edessä 2. radalla on hyvä lähtijä ja sisäpuolella verkkainen kiihdyttäjä. Ne Quitte Pasin juoksupaikka voi ilman revityksiä löytyä 2. tai 3. parista ulkoa. Siitä hevonen on 600-700 metrin kirillä vaarallinen. 3 PERRY BREEZER on selkeä pääpaino paripelissä, koska se voi päästä häärimään kärkipaikalle.
A) 9,3 B) 11,6,5,10,4,8,1,7,2,12
Lähtö 6, Toto5-3
Peli-idea: 7 FIKTUS oli Seinäjoella Ilkka-ajon finaalissa mainio 1. kaarteen laukan jälkeen. Se kulki välikierroksen 25,3-vauhtia ja tuli juosten maaliin saakka. Toki kisa oli minilähtö, eikä Fiktus joutunut kiertelemään, mutta esitys oli kuitenkin loistava. Kaustisen välistartissa xxxx 9 VAPASSI kangistui viimeksi 24-avauksen myötä loppusuoralla, mutta esitys oli silti oikein hyvä.
A) 7, 9 B) 1,2,5,6,4,3,8
Lähtö 7, Toto5-4, Troikka, Päivän Duo
Peli-idea: 2 EASY SILENCE on nimenomaan kaksariin kelpo pelikohde. Se on saanut pelihevosista parhaan paikan, ja kakkosradalta Kari Alapekkala voi laatia taktiikan tilanteen mukaan. Easy Silence on nopea, mutta ei ensimetreillä ihan sarjojensa vauhdikkain kijhdyttäjä. Bodenissa se haki 1. kaarteessa kärkipaikan haltuunsa. Loppusuoralla muutama puristi edelle, mutta esitys oli vähintäänkin hyvä. Totosija on todennäköinen, eikä ykkössijakaan välttämättä ole kaukana. 7 BRIBES on vauhdikas ja vahva, mutta pikamatka ja ulkorata voi muodostua hankalaksi yhdistelmäksi.
A) 7,2,3 B) 8,6,1,10,11,12,4,9,5
Lähtö 8, Toto5-5, Päivän Duo
Peli-idea: 1 PÄRTTYL teki Kemijärven kovassa Seppele-ajossa upean suorituksen kiertämällä kaikki kirihetkellä. Nyt tehtävä on mielenkiintoinen, sillä maili ja sisärata eivät kumpikaan ole mitään plusmerkkisiä muuttujia. Silti tekee mieli väittää, että Pärttyl on todennäköisempi voittaja kuin 8 NIEMEN EEMIL. Jos pelaajat ovat asiasta eri mieltä, voisi Pärttyl olla kaikkiin pelimuotoihin sopiva tukipilari.
A) 1,8,3 B) 11,7,9,5,6,10,2
Lähtö 9,  Troikka
Peli-idea: 11 B.G.FRIDA saattaa jäädä kaikissa pelimuodoissa aliarvostetuksi. Toki sen voittoon vaaditaan monta onnistunutta tapahtumaa lähdön aikana, mutta ainakin eturivin turhankin räväkkä kiihdytys taitaa olla luvassa. Kyösti Lindgren pyrkii taatusti sisäpuolelta lähtevän Nehemiahin selkään, josta B.G.Frida pystyy kirimään taistoon mukaan. Kiharaisessa lähdössä kannattaa ostaa useampaa yhdistelmää paripelissä.
A) 7,10,11 B) 5,6,1,2,3,12,4,9,8
Lähtö 10
Peli-idea: 4 CROSSFIRE SELENE palasi pitkältä tauolta Bodeniin. Otteissa näkyi kilpailemattomuus, eikä paikka ulkoradalta johtavan rinnalla helpottanut asiaa. On vaikea arvioida, pystyykö tamma parantamaan riittävästi menestyäkseen Rovaniemellä, mutta parannuspotentiaalia hevosella on paljon.
A) 9,4,1 B) 4,12,5,7,8,10,6,2,3
Lähtö 11, Troikka
Peli-idea: 7 AAVAN SUPERI on nakuttanut kolme kakkossijaa viiteen viimeiseen, ja Rovaniemellä on hyvä sauma kirkastaa tilastoa entistä paremmaksi. Tuoreimmassa lähdössä Aavan Superi oli ehkä parempi kuin koskaan aikaisemmin, ja Seppele-ajossa vain ohi rutistanut Pärttyl oli parempi. Lyhyt matka sopii hyvin, vaikka Aavan Superi onkin joskus ollut toisten takaa laiska. Sillä pyritään mahdollisimman nopeasti vapaalle radalle.
A) 7,12 B) 1,5,9,13,11,4,10,3,6,8,2
Lähtö 12
Peli-idea: 8 GENTLE WAY paransi odotetusti Kemijärvelle otteitaan. Se nousi johtavan takaa keulan rinnalle kierros ennen maalia ja oli loppuun saakka tiukasti mukana voittotaistossa. Ulkorata ei välttämättä ole suuri murhe, sillä tasoerot ovat suuria ja laukkojakin taatusti nähdään. Gentle Way pystyy vielä parantamaan otteitaan starttien myötä.
A) 8,7 B) 1,2,9,11,4,5,3,10,6
Pelionnea! Rovaniemen Ravirata Oy / Lauri Jääskeläinen