Toto4-ravit Rovaniemellä maanantai-illan iloksi!Maanantaina juostaan Toto4-ravit Rovaniemellä. Toto4-kohteissa ei ole selviä suosikkeja, joten tarjolla saattaa olla setelirahaa. Kolme troikkaa värittää täysipainoista ravi-iltaa. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

Lähtö 1

1 EVEN ELIKSIIRI oli muutamaan otteeseen lähellä laukata koelähdössä, joten epävarmuus on edelleen läsnä. Toisaalta koelähdössä oli paljon hyvää, sillä nelivuotiaan askellus oli joutuisaa ja tamma kulki koko matkan määrätietoisella tyylllä. Siksi on lupa odottaa 1.40-alitusta, mikäli Even Eliksiiri ravaa ja haastajilta tulee painetta kiristää vauhtia toisella kierroksella. Epävarmuutensa vuoksi tammaan ei voi luottaa varauksetta.

3 BENKKU SIMUNA on kovin vastustaja. Ruunalla tuntuu olevan Lapin alasarjoihin riittävästi vauhtia, mutta toistaiseksi kaksarisija on vielä kiertänyt. Tällä kertaa minilähdössä tehtävä on sopivampi kuin kertaakaan aikaisemmin, mikä nostaa ruunan saumoja otella ihan voitosta. Myös muut osallistujat ovat mahdollisia, ja kapeaan peliin voi saada ratkaisevan lisävinkin lämmityksistä ja viime hetken kommenteista.

A – 1, 3 B – 4, 5, 2

Lähtö 2

3 JALUMBA pilasi Rovaniemellä hyppyyn kesken vahvan kirinsä, ja Oulussa laukka tuli yllättäen parijonosta kierroksen jälkeen. Uran avauksen se voitti 14,5-lopetuksella keulasta. Keulille on taas mahdollisuuksia tai vähintään sisäradalle kärjen taakse. Ravatessaan tamma ottelee sijoista yksi-kaksi.

2 FLEETING on kovin vastustaja kiihdytyksessä, ja varmasti myös loppusuoralla. Tamma on esiintynyt vahvasti edukseen, eikä tamman nousu sarjoissa välttämättä tyrehdy vielä hetkeen. Pentti Veteläinen on osaava laittelija, ja hän on saanut tammansa kehityskäyrän nihkeän alun jälkeen vahvaan nousuun.

7 VIVIAN’S ENJOY on muista osallistujista se, jolla lienee eniten parannuspotentiaalia. Ongelma vain on, että tamma on erittäin epävarma alkumatkalla, ja ravatessaankin se on joutunut antamaan tasoitusta muille. Vauhtia nelivuotiaalla on kohentaa ennätystään 19,4/2100 kun alkumatka alkaa luonnistumaan paremmin.

A – 3, 2 B – 7, 4, 6, 5, 1, 9, 12, 10, 8, 13, 11

Lähtö 3

3 NORTHERN LIGHTS saapuu Lappiin statistiikalla 24: 0-1-2, mutta nyt voisi vihdoin olla uran avausvoiton vuoro. Timo Väisänen on haistanut 2000 euron mahdollisuuden Vieremältä käsin, ja tuoreimpien starttien kaltainen suoritus riittää ainakin kaksarisijaan. Nelivuotias on muutenkin hieman tauluaan parempi, joten Northern Lights saa vihjeen.

6 PEPPERMINT BETTY aloitti uransa väkevästi, mutta sen jälkeen nuori tamma on tarvinnut startteja saadaakseen rutiinia ja kovuutta tekemiseensä. Tämän kisan alla tilanne on siinä mielessä mieluisa, että Peppermint Betty pääsee kotiradalla erittäin sopivaa tehtävään. Siksi siltä on lupa odottaa ihan kärkisijaa.

4 JIMINY CRICKET kohtasi Bodenissa liian vaativan vastuksen, mutta 5. sisältä olisi silti voinut odottaa enemmän. Sen pitää parantaa voittaakseen. 2 MYSTERIOUS SHADE voi johtaa koko matkan, jos ravi vihdoin maistuisi kunnolla alusta loppuun. Kiharaisessa lähdössä ei ole selvää suosikkia, eikä yhtään osallistujaa vailla mahdollisuuksia.

A – B – 3, 6, 4, 2, 5, 1

Lähtö 4, Toto4-1

7 KULTASEPPÄ jaksaa puurtaa. Ruunan perustaso on noussut kaiken aikaa, eikä Kultaseppä enää seurustele yhtä paljon kilpakumppaneiden kanssa kuin aikaisemmin. Positiiviset ominaisuudet ovat aina olleet olemassa, ja sen vuoksi ruunan kanssa on jaksettu yrittää vaikeiden aikojen ylitse. Mikään ei estä hevosta menestymästä vielä pitkään.

1 REKOOLI voi karata 1.30-tuloksella paalulta, sillä hevonen on tuoreimpien kisojen perusteella edelleen huippukunnossa. Tuoreimpaan kohtaamiseen verrattuna Rekoolilla on 20 metriä enemmän etumatkaan, joten Kultasepälle tulee kiire. Kaksi hevosta erottuu melko selvästi muista.

8 LEIJAN LIITO on suosikkiparia kokeneempi, mutta kiire tulle pitkältä pakilta. Lisäksi pidempi starttiväli voi muodostua ongelmaksi, koska Pelkosenniemellä ajokelit menivät koviksi. Leijan Liito pystyy nousemaan nappionnistumisellaan voittotaistoon, mutta riskitekijät pitää huomioida arvioissa. 5 NIEMEN JULIUS sijoittuu hyvin, mutta ykkössija yllättäisi.

A – 7, 1 B – 8, 5, 4, 3, 2, 6

Lähtö 5, Toto4-2

3 GOOSEBUMPS iski Oulussa 3. ulkoa etusuoralla vauhdilla kohti paikkaa johtavan rinnalla. Siitä ori tuli vahvasti perille saakka, vaikka Marttistrip tulikin maalisuoran ylivertaista kyytiä. Goosebumps on tuon suorituksen perusteella tiukasti mukana voittomatsissa, mutta ihan varmaksi saakka oriista ei ole.

9 SPOTLIGHT sai tärkeän startin alle tauolta. Sen mahdollisuudet ykköseksi nousevat, mikäli 5 ELENORS MAGIC saa ryöstettyä lähtösuoralla keulat itselleen. Kilvanajolle on kaikki edellytykset, sillä Elenors Magic lähtee itsestään kovaa. Se oli Bodenissa mainio kärkipaikalta, vaikka yksi tuli juuri ennen maaliviivaa ohitse.

7 LEXINGTON STORM on sekin mahdollinen vauhdinpitäjä, sillä ruunalla on virtaa vähintäänkin riittävästi. Ruuna oli välissä useamman vuoden poissa, ja on nyt vihdoin tekemässä paluuta. Lexington Storm on jo väläytellyt, ja tasoittuessaan se pystyy voittamaan lähtöjä jo lähitulevaisuudessa. Neljän merkin taktiikka luulisi toimivan Toto4-pelissä.

A – 3, 9, 5 B – 7, 6, 4, 8, 1, 2

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

10 LILLAMAGGAN kilpailee ahkerasti, mutta se myös sopii tammalla lähtökohtaisesti hyvin. Takarivi ei sekään ole kovin negatiivinen juttu, sillä Lillamaggan on hyvä kirihevonen, kunhan lähdöstä ei tule taktiikkajuoksua. Kaikki merkit viittaavat kunnon kilvanajoon, joten siinäkin mielessä tilanne ennakkoon on lupaava.

11 DIAMOND LORD oli montéssa Iida Lantto selässään paras Oulussa. Kärrylähtö sopii myös kummallekin, ja takarivistä tarjolla on mahdollisesti Lillamagganin tarjoama hyvä vetoapua kirihetkellä. Diamond kuuluu lähtönsä perushevosiin.

2 ONE TOUCH jatkaa huippuiskussa, ja Sara Kurkinen on toiveikas sen mahdollisuuksien suhteen. Hän ei aio satsata voimalla lähtöön, vaan tavoitteena on ottaa aluksi selkä eteen 2. radalla. One Touch teki vahvan pitkän kirin Harstadissa.

Suuressa systeemissä voi huomioida muitakin. Esmerkiksi 7 COVER PRINCESS pystyy nostamaan tasoaan. Se ei vielä Oulussa pystynyt pitkältä tauolta parhaimpaansa. 6 YPÄJÄ LAMBORHINI on perushevosia, mutta kotiradan yllätyksestään huolimatta ruuna ei ole varsinaisesti voittajatyyppiä.

A – 11, 10, 2 B – 6, 7, 9, 5, 1, 8, 4, 3, 12

Lähtö 7, Toto4-4, Troikka, PD-2

1 PARTY HARD oli Tornion Toto75-lähdössä 2. sisältä hyvä kolmas, vaikka lopussa hevonen olikin tiukilla. Ruuna avaa kovaa, joten loistoasemista Party Hard on kisan avainhevosia. Sen kannalta on tietenkin riskitekijänä, että juoksuradan starttiraketti 6 PEPPE ROC tekee alkumatkasta ylivauhtisen. Party Hard on tasaisella ajosuorituksella alusta loppuun kärkikuvioissa.

11 TOP OF THE WORLD on porukan kokenutta kaartia, ja se kuuluu kisan perushevosiin. Päivät vaihtelevat, eikä supersuorituksia ole nähty samaan tahtiin kuin takavuosina. Tasonsa pitäessään Top Of The World ohittaa kirissä useimmat, hyvänä päivänään mahdollisesti kaikki.

8 NEHEMIAH teki Rovaniemellä 5. ulkoa hienon 1200 metrin kirin, vaikka Torrent d’Inverne karkasi edeltä kauas horisonttiin. Ruuna pääsee seuraamaan rajua avausta lähietäisyydeltä.

12 CAPITOL HILL teki viimeksi 4. sisältä mukavan lopetuksen. Sen mahdollisuudet lepäävät ylivauhtisen juoksun varassa, joka toki saattaakin olla tulossa. Kisaan laitetaan Toto4-pelissä reilusti merkkejä.

A – 1, 11, 8 B – 6, 12, 5, 4, 7, 9, 3, 2, 10

Lähtö 8

4 PÄRTTYL on melkoinen menestystarina Pohjois-Suomessa. Pudasjärven työmies on napannut tänä vuonna seitsemän voittoa, vaikka viime kauden jälkeen ruuna on marssinut läpi sarjojen. Pärttyl nauttii vapaasta radasta, joten minilähdössä sillä ei pitäisi olla ongelmia jyrätä ykköseksi. Toki tason pitää pysyä vakaana, sillä vastusta riittää.

3 BJÖRKEVIKING on kova haastaja. Ori on nostanut tasoaan kaiken aikaa. 2 PIKKU-RYTI on keskinäisissä kohtaamisissa jäänyt Pärttylin taakse, mutta sijoille kaksi-kolme ruuna ilman muuta pystyy. 1 RAPPODINA on tauluaan huimasti paremmassa kunnossa, eikä sitä voi sivuutta pois kaksaritaistosta.

A – 4 B – 3, 1, 2, 5

Lähtö 9, Troikka

15 JEROME DI QUATTRO on hyvä haku troikkaan. Toki näyttöjä odotellaan lisää, mutta nyt niitä voisi olla tulossa. Ruunalla on hyvä moottori, ja paalulta tuskin karataan.

16 LIBERTIN pystyy edellisen perässä kiertämään ylös. 9 ZETAIME oli ok Oulussa. Libertinin asemia heikentää isossa lähdössä pitkä pakki, Zetaime on sekin takarivissä vähän muiden armoilla.

10 COBBYS YEAAH oli Bodenissa epäonninen jo rata-arvonnan suhteen. Startissa edessä laukkailtiin, ja siihen rysään ajauduttuaan Cobbys Yeaah ajautui hännille. Se voisi olla troikan yllättäjä.

A 15, 16, 9 B 5, 10, 4, 14, 6, 8, 1, 2, 12

Lähtö 10

2 MASSIVE CLOUT juoksi Bodenin montéssa valtaosan matkasta johtavan rinnalla, josta se taisteli lähes maaliin saakka voitosta. Kokonaisuutena statistiikka montéssa on muutenkin hieno, joten ruuna on ehdottomasti mukana kärkimatsissa. Tosin kisa on pienestä osallistujamäärästä huolimatta tasokas.

5 GUILTY PLEASURE kamppaili Rovaniemellä hyvin keulan rinnalta. Monté sopii ruunalle erityisen hyvin, ja Elina Pakkanen on ohjastajana kisan eliittiä. 4 ZULTANIO on toinen mahdollinen parikaveri. Sille olisi tärkeä päästä juoksemaan sisärataa, mikä todennäköisesti myös onnistuu minilähdössä. 3 E.V. MICI on kisan suurin arvoitus.

A 2, 5 B 4, 3, 6, 1

Lähtö 11, Troikka

1 SIPILÄ oli räkätaudissa tauon aikana. Ruuna on aina ollut innokas, mutta nyt höyryä oli vielä tavallistakin enemmän. Starissa se lähti pitkältä pakilta huimaa kyytiä matkaan, mutta ruuna rulli 3. ulkoa kierros ennen maalia laukalle. Sipilä kiersi vielä hienosti, mutta uusi laukka tuli maalisuoralla ja vei mahdollisesti voiton. Ravatessaan ruuna pystyy johtamaan kisan jokaista metriä

2 ARI on myös kova. Sitä on vaikea suhteuttaa Sipilään, koska Ari on esiintynyt suoritusvarmemmin, mutta huippuvauhti Sipilällä tuntuisi olevan parempi. Ari pääsee Sipilän laukatessa keulaan, ja jos se kulkee ravia, on tarjolla pitkään vauhdikasta vetoapua. Voiton osalta kisa onkin pitkälti paaluhevosten välinen matsi.

Troikan alemmille riveille kannattaa ottaa enemmän tavaraa. 11 VILINÄN VARMA on vielä sellainen osallistuja, jolla on sanottavansa ihan voitonkin suhteen. 8 HURJALENTO alisuoritti Oulussa, joten se on tällä kerta melkoisen suuri arvoitus.

A 1, 2 B 11, 8, 4, 5, 15, 12, 13, 7, 14Toto4-vihjesysteemit

Toto4-1: 7, 1 (8, 5)
Toto4-2: 3, 9, 5 + 7 (6, 4)
Toto4-3: 11, 10, 2 + 6, 12, 7, 9 (5, 1)
Toto4-4: 1, 11, 8 + 6 (5, 4)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 10,80 euroa
Suuri systeemi 224 riviä, hinta 44,80 euroa


Lähtö 7, Troikka

1, 11, 8
1, 11, 8, 6, 12, 5, 4
1, 11, 8, 6, 12, 5, 4

Yhteensä 90 riviä

Lähtö 9, Troikka

15, 16, 9
15, 16, 9, 5
15, 16, 9, 5, 10, 4, 14

Yhteensä 45 riviä

Lähtö 11, Troikka

1, 2
1, 2, 8, 11, 4, 5
1, 2, 8, 11, 4, 5, 15, 12

Yhteensä 60 riviä


Pelionnea!

Lauri Jääskeläinen / Rovaniemen Ravirata Oy