Vihjeet lauantaille 28.9

Lauantai-illan huumaa Rovaniemellä!

Mäntyvaarassa juostaan lauantaina 28.9. kello 18.00 alkaen. Tarjolla on tuttuun tapaan kymmenen lähtöä. Pelejä jättäessä kannattaa vielä huomioida, että illan osallistujasta Quartam De Caelo, Anna’s Boy, I Am Your Dream ja Bold Choice juoksivat vielä perjantaina välistartin Bodenissa. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

Lähtö 1
A) 2, 5, 3 B) 6, 4, 7 C) 1

2 GALILEO laukkaili Kurtakossa ja Torniossa, mutta molemmissa Oulun paikallisravilähdöissä ruuna on kulkenut ravia. Galileo kehittyy kaiken aikaa, joten onnistuessaan se voi taas parantaa muutaman sekunnin ennätystään. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei ruunalla ole kahdesta voitostaan huolimatta vielä todellista näyttöä kapasiteetistaan.

5 R.R. SANTERI sai tehdä Oulussa oman juioksunsa keulassa, joten taipuminen lopussa oli selkeä pettymys. Edellisessä kisassa hevonen vastasi kärkipaikalta paremmin, vaikka Kylmänkukka tulikin ohitse. R.R. Santeri on myös ravilla voittotaistossa.

3 MILIJAN MADONNA oli keväällä jo hyvä, joten siihen nähden pari tuoreinta kisaa ovat menneet odotuksiin nähden alakanttiin. Toki lähdöissä on ollut kovempia tekijöitä, mutta hieman parempaa tamma olisi saanut esittää. Nyt porukka on poikkeuksellisen sopiva, ja Milijan Madonna on juoksijahevonen.

Lähtö 2
A) 7, 6, 9 B) 2, 8, 10, 1, 5 C) 3, 4

7 LEIJAN LIITO painiskeli pitkään laukkojen kanssa, ja Ari Keränen olikin ihmeissään hypyistä. Periaatteessa ruuna on ravivarma ja kehityskelpoinen juoksija. Pari tuoreinta suoritusta ovat olleet jo varmempia, ja hevosella on rahkeita vielä kauden lopuksi jopa 1.30-alitukseen.

6 ORALUNASTUS kävi Torniossa ylikierroksilla, mikä kostautui hyppyinä. Laukkariski on suurehko, jonka vuoksi Oralunastus putoaa rankingissa kakkoseksi. Ravilla hevonen jyrää ilman muuta lähelle ykkössijaa.

9 SALAINEN TOIVO laukkasi Oulussa alkumatkalla ja uudelleen noususta loppumatkasta. Hevonen liikkui juuri ennen toista hyppyään vahvasti, joten ruuna on varmasti monen vinkkihevonen. Pitkältä pakilta hevosen suoritukseen pitää suhtautua pienellä varauksella.

Lähtö 3
A) 5, 2, 6, 1 B) 3, 8, 4, 7, 9

5 ENIGMA SISU oli aseeton, kun Tiina Koskisen käsistä debytoinut Fiona Fashion paiskasi ohitse. Tamma piti kuitenkin oman vauhtinsa vahvasti, eikä ero enää loppumatkasta kasvanut. Enigma Sisu on tasonsa pitäessään lähellä kaksarisijaa, mutta kokonaisuutena kisa on tasainen.

2 OCU kiri 4. ulkoa 700 metrin kirillä kärkeen, ja vaikeuksien jälkeen kotiradan ori palasi hienosti seremoniapaikalle. Mikäli hevonen otti kisan oikein, se voi napata toisen voiton putkeen. Paikka on paras mahdollinen.

6 WANNABE STAR kiri Torniossa 3. sisältä hyvin kaksariin juuri Ocun voittamassa lähdössä. Nappireissulla tamma on todennäköinen totohevonen, mutta voittoon vaaditaan vielä yksi pykälä lisää.

1 KING CASPER on saanut taulunsa heikkoon jamaan, sillä jossain vaiheessa voittoja oli suorastaan putkessa. Ruunan luokka ei ole kadonnut mihinkään, joten loistopaikalta Aarne Rannan ajokki voi johtaa lähdöstä maaliin.

Lähtö 4
A) 12, 3, 10, 2 B) 1, 7, 4, 11 C) 8, 6, 9, 5

Toto4-peli alkaa. 12 FLOURLAKE’S BENJAM kiri viimeksi hyvin kakkoseksi, ja vähintään samaan se pystyy heikosta lähtöpaikasta huolimatta. Ruunalla on jo ikää, mutta se tulee osaavista käsistä ja vastus ei päätä huimaa.

3 NEHEMIAH on toinen vaihtoehto suosikiksi. Oulussa kiri 5. ulkoa kantoi asiallisesti perille saakka, ja samanlainen suoritus riittää nyt muutaman pykälän korkeammalle. Ruuna kehittyy kisojen myötä, ja on se pystyy tekemään itse juoksunsa.

10 MOONLIGHT DIAMOND oli kesy viimeksi, mutta sitä ennen voittostartissaan parempi. Valmentajan mukaan tamman hengitysteistä löytyi kisan jälkeen limaa. Mikäli tamma pystyisi edes lähelle tuota tasoa, niin muut ovat helisemässä.

2 KOMAROV nousi Torniossa 600 ennen maalia 2. radalle, ja ruuna puristi mukavasti perille saakka. Komarov on parantanut viime aikoina otteitaan, mutta uran avausvoitto puuttuu vielä. 1 YES I WILL huomioidaan vielä jo pienessä Toto4-kuitissa.

Lähtö 5
A) 9, 6, 8 B) 2, 5, 1, 4, 7 C) 3

9 JEPULIS ja 8 PIKKU-RYTI ovat Jouko Kankaan mukaan molemmat hyvinkin mahdollisia menestyjiä. Jepulis on suoritusvarmempi, ja sillä on alla kova esitys keulasta. Pikku-Ryti on kenties luokaltaan jopa parempi, mutta ruunan ura on ollut katkonainen.

6 TARUN TYKKI oli Rovaniemellä vahva kakkonen johtaneen Jepuliksen rinnalta. Ori haastaa Jouko Kankaan kaksikon tiukasti, mikäli pystyy vastaavalle tasolle. Melko iso on yllätys, mikäli voitto karkaa suosikkikolmikon ulkopuolelle.

2 KUURAPARTA olisi hienossa vireessä, mutta tasainen alku on ollut ruunan ongelma. Lisäksi nopeutta puuttuu sen verran, että rutinoituneemmat hevoset pääsevät iskemään suhteellisen läheltä kiriin.

Lähtö 6
A) 11 B) 4, 1, 3, 6, 2, 9, 10, 5 C) 7, 12, 8

11 MIC MAN on yksi Lapin ilopillereistä tällä hetkellä. Jykevä ruuna on tehnyt Tarmo Kyrön käsissä hienoa jälkeä. Kaikki on käynyt ruunalle, joten tuskin takarivikään vie haaveita voiton suhteen. Vastus on koventunut menestyksen myötä hieman, joten onnistua pitää.

4 QUANTUM OF DREAM ja 1 LEEMARK’S FABRIZIO pystyivät Rovaniemellä haastamaan Mic Mania, ja nyt ne pääsevät yrittämään loistopaikoilta karkumatkaa. Voi kuitenkin olla, että lähdössä pidetään sen verran raikasta tempoa, että lopulta Mic Man on suurin hyötyjä.

3 SORELLA AGGIORNATA jäi voittostartin jälkeen kertaalleen pois, joten tamma on arvoitus. Mauri Jaara rattailla lisää toisaalta mielenkiintoa hevosta kohtaan.

Lähtö 7
A) 1, 4 B) 7, 6, 9, 8, 2, 5 C) 3

1 ONLY EYES BROLINE ja 4 PARTY HARD ottivat yhteen Torniossa. Party Hard sai hienon reissun kovaa vetäneen Mass Attackin takana, ja siitä ruuna pinkoi omille teilleen. Only Eyes Broline sai sekin kytätä pääosin selissä, mutta kaveri jäi haastamatta. Nyt Party Hardilla ei ole 40 metrin etua alussa, joten Only Eyes Broline on niukka suosikki.

7 QUARTAM DE CAELO elää nopeudellaan, ja ainakin totosija on sen haarukassa. 6 ONBOARD BROLINE ja 9 FORASTERO puristavat voimillaan kärkitaistoon, mikäli vain pystyvät parhaimpaansa. Asetelmat ovat kuitenkin sellaiset, että kiire tulee ehtiä ihan voittoon.

Lähtö 8
A) 4, 3, 6 B) 5, 8, 1, 2, 9, 7

4 THE CHIEF OF ROME on ihan mahdoton veikattava. Se jäi Torniossa 2. sisälle kiinni, ja voimiakin tuntui jäävän tähteelle. Ruuna pystyy voittamaan näitä lähtöjä, jos pysyy riittävän tasaisena.

3 DIRK DIGGLER SISU kisaa elämänsä kunnossa. Rovaniemellä kiri 3. ulkoa kantoi vahvasti maaliin saakka, joten samanlaisella juoksunkululla ruuna voi vihdoin voittaa.

6 PEPPE ROC oli Torniossa asiallinen johtavan rinnalta. Se on tähän saakka aavistuksen alisuorittanut, mutta nyt ruuna voisi pian onnistua täydellisesti.

Lähtö 9
A) 11 B) 10, 4, 8, 7, 2, 9, 1, 3 C) 5, 6

11 BWT ALARM on troikkaidea. Paikka on näennäisesti hankala, mutta Mauri Jaara löytää varmasti hyvät ajolinjat ennen viimeistä iskuaan. Kisa vaikuttaa paperilla siltä, ettei keulahevosen veto välttämättä kestä perille saakka. BWT Alarm on ollut hyvä tätä kovemmissa porukoissa.

10 SAMUEL VON BENTZ voisi olla troikassa toinen kierrätyshevonen. Selkäjuoksu sopii, ja ruunan kyytiin palaa sen hovikuski Mika Jauhola. Vire ei ole kadonnut mihinkään, ja esimerkiksi BWT Alarmin selässä voisi olla paikka nousta mukaan voittomatsiin.

4 TILDA SONIK avaa kovaa ja on todennäköinen keulahevonen ainakin alkumatkalla. Hevosen kovuus ei täydellä matkalla välttämättä riitä kuitenkaan ihan voittoon saakka. 8 ATHLETIC BOSS ja 7 CREDIT LINE ovat kumpikin sarjoihinsa todella hyviä tekijöitä.

Lähtö 10
A) 8, 7 B) 4, 5, 6, 3, 2 C) 1

8 SEACHOCOLATE oli Rovaniemellä keulasta loistelias. Ruuna teki sen jälkeen johtavan rinnalta hienon juoksun siihen nähden, ettei paikka sovi alkuunkaan ruunalle. Järkevällä juoksulla Seachocolate osallistuu voittotaistoon.

7 MASS ATTACK on toinen vaihtoehto voittajaksi. Torniossa taktiikka oli turhankin aktiivinen, ja loppu oli hankalaa. Esitys oli kuitenkin uusista käsistä kokonaisuutena mainio. 4 BAJKAL GRAFF palaa tauolta ja tauluaan parempi hevonen.

Troikka (Lähtö 7)

1, 4

1, 4, 7, 6, 9, 8

1, 4, 7, 6, 9, 8, 2, 5

60 yhdistelmää

Troikka (Lähtö 9)

11 BWT Alarm

10, 4, 8, 7, 2

10, 4, 8, 7, 2, 9, 1, 3

35 yhdistelmää

Toto4-systeemit (Lähtö 4 – 7)

Toto4-1: 12, 3, 10, 2, 1 + 7, 4, 11 (8, 6)

Toto4-2: 9, 6, 8 (2, 5)

Toto4-3: 11, 4 (1, 3)

Toto4-4: 1, 4 + 7, 6, 9 (8, 2)

Pieni systeemi 60 riviä

Suuri systeemi 240 riviä

Päivän Duo (Lähtö 6 – 7)

PD-1: 11, 4

PD-2: 1, 4, 7, 6, 9

Yhteensä 10 yhdistelmää