Vihjeet Rovaniemen 6.6. raveihin

Lähtö 1

2 R.R. PATRIINA on iso suosikki avauslähdössä. Hevosen valmentaja Elina Partanen panostaa tosissaan suomenhevosiin, ja tulosta on tullut jos useamman kanssa. R.R. Patriina voi parantaa koelähtötuloksestaan selvästi, joten paalulta se tuskin tulee yllätetyksi.

8 R.R. SANTERI on vahvin ehdokas suoraan pariin. Toki 80 metrin pakilta vaaditaan ehjää suoritusta, jolloin R.R. Santeri pystyy sekin parantamaan volttiennätystään. Lämmittelyistä voi poimia lisävinkkejä, sillä suurin osa lähdön hevosista palaa tauolta radoille.

A - 2 B - 8, 6 C - 3, 5, 4, 7, 1


Lähtö 2

1 HERMAN STAR on lähdön tallivinkki. Se kävi maanantaina Rovaniemellä hiitillä, ja esiintyi edukseen. Lähtö ei ole paperilla sille liian vaativa, joten huippupaikalta hevosta kannattaa yrittää. Tuoreimman hiitin perusteella on pieni riski, että Herman Star on ylivireä, mutta onnistuessaan se voi tuoda hyvät rahat totosta.

2 CLUB NORD LEE aloittaa Tarmo Kyrön tallista. Hän on menestynyt hienosti panostamalla yhteen tai kahteen hevoseen kerrallaan, ja ensimmäistä starttia odotellaan mielenkiinnolla. Paikka ja kuski ovat hyviä, joten menestys ei saa yllättää ketään.

10 MINDREADER on hyvin sarjassa sisällä. Hevonen on usein saanut pitkiä kirejä ulkoradoilla ja kestänyt kiertämisen sijoituksiaan paremmin. Mindreader on vahva painopari, mutta takarivistä sen onnistumista ei voi luvata etukäteen.

A - 1, 2, 10 B - 4, 3, 6, 8, 7, 9


Lähtö 3 

1 ARISTON on ollut rauhallisempi selästä, ja sillä on mahdollisuus yrittää paalupaikalta karkumatkaa. Harjoitukset ovat muutenkin menneet lupaavasti, joten Ariston voisi olla sopiva pelihevonen.

4 BLUERAY SAVOY on lähdön avainhevosia. Ruunalla on jopa ylivertaiset vauhtivarat, mutta pätkä pitää käyttää oikeassa paikassa. Maria Kurttila on hevosen vakioratsastaja, ja hän tietää hyvin ajokkinsa ominaisuudet.

3 YPÄJÄ LAMBORGHINI on loistavasti sarjassa sisällä, joten se on taatusti onnistuessaan vaarallinen. Ruuna on periaatteessa vahva, mutta ihan jokaisella kerralla Ypäjä Lamborghini ei ole laittanut ihan kaikkia vaihteitaan peliin. Lajinvaihto saattaa piristää sitä.

6 DOMINUM palaa lähes vuoden tauolta arvoituksena. Viime kesänä hevonen kulki mainiosti montessa, mutta mitään varmaa ruunasta ei voi tämän kisan alla sanoa. Dominum kuuluu kuitenkin vanhoilla näytöillään mukaan peleihin.

A - 1, 4, 3, 6 B - 2, 5, 7, 8


Lähtö 4 

6 FAST BOOST oli myös Rovaniemellä maanantaina hiitillä, ja valmentaja Aki Kurkinen oli hevosen harjoitukseen tyytyväinen. Juoksuradalta ori voi päästä keulapaikalle sujuvasti, jolloin kärkisija on todennäköinen.

5 ZOLA SOFT osoitti uransa voittostarteissaan juoksijan otteita. Tamma pystyy nousemaan sarjoissaan, sillä vielä loppukaudesta hevonen kulki pitkälti lahjoillaan. Zola Soft kuuluu aikaisin Toto4-lapulle mukaan.

16 QUANTUM OF DREAM on yksi Mäntyvaaran viime kauden menestyjistä. Nyt hevonen joutuu aloittamaan astetta kovemmassa tehtävässä takamatkalta, mutta ruunan mahdollisuuksia ei saa aliarvioida. Quantum Of Dream on suosikkiparin kova haastaja.

A - 6, 5, 16 B - 8, 9, 12, 7, 10, 15, 14, 3 C - 2, 13, 1, 4, 11


Lähtö 5

8 LEIJAN LIITO jää tauosta huolimatta sopivassa seurassa varmaksi. Ruuna pystyy tekemään itse juoksunsa, ja lähtöpaikka on siinä mielessä sopiva ettei ulkopuolella ole hevosta. Ari Keränen ajaa todennäköisesti vapaata rataa eteenpäin kärjen kimppuun.

6 TARUN TUHKIMO oli viime kaudella parhaimmillaan niin hyvä, että se voisi vielä voiton. Tamma voi kuitenkin olla pitkältä tauolta vielä talviterässä, joten taulun koviin tuloksiin ei saa kinnittää liikaa huomioita. Joka tapauksessa Tarun Tuhkimo on suosikin ykköshaastaja.

2 ORALUNASTUS ja 1 SHAMAANITAR voivat ravatessaan yrittää karkumatkaa paalulta. Oralunastus on kuitenkin erityisen epävarma, ja Shamaanitar on aavistuksen ailahdellut otteissaan. Useampaan merkkiin kaksikko kuuluu lapulle, mutta Leijam Liito jää varmaksi.

A - 8 B - 6, 2, 1, 9, 10, 3, 5 C - 4, 11, 7


Lähtö 6 

9 LIKE A BOEING olisi eturivistä tauoltakin selkeä varmaehdokas, mutta takarivi voi tuoda mutkin matkaan. Ruuna on ottanut useimmat voitoistaan kärkipaikalta, joten asetelmien vuoksi Like A Boeing on varmistettava.

4 SAMARAS K.M.E. on Toto4-pelissä ainoa varmistus. Ruuna on esiintynyt Suomessa pääasiassa positiivisesti, mutta kovissa lähdöissä nappionnistumisia ei ole tullut. Tällä kertaa vastus ja paikka ovat suhteellisen sopivat, joten Samaras K.M.E. on mainio varmistus.

7 NEHEMIAH on toinen lähdön voitokkaista hevosista. Iida Lantto on kuitenkin erittäin maltillinen odotuksissaan, joten ulkoradalta hevosen mahdollisuuksiin pitää suhtautua varauksella. Siksi ruuna jää varahevosen rooliin.

A - 9 B - 4, 7, 1, 6, 5, 3, 2, 10, 8


Lähtö 7 

7 HARD TO TRICK avasi Petteri Joen valmennuksesta varsin lupaavalla suorituksella. Zultanio lopetti keulasta 1.10-vauhtia, ja sen kyydissä Hard To Trick ei sentään pysynyt. Juoksuradalta tamma voisi päästä keulaan, josta kärkisija on todennäköinen.

3 DON JUAN SISU ja 11 CALLELA LEONARD ovat edellisen tallikavereita, ja potentiaalisia voittajia molemmat. Don Juan Sisu on alisuorittanut, mutta hevonen voi minä hyvänsä hetkenä palata tasolleen. Lisäksi ori on juossut koko ajan kovissa lähdöissä. Callela Leonard on myös tasollaan kilpailleessaan kova tekijä Lapissa.

10 REMOTE CONTROL otetaan vielä takamatkalaisista mukaan kuitille. Sen sijaan 12 MAFFIOSO FACE jää ulos kuitilta, koska hevosen valmentaja Sanna Palosaari ei odota siltä vielä tästä startista ihmeitä.

A - 7, 3, 10, 11 B - 1, 12, 8, 6, 5, 4 C - 9, 2


Lähtö 8 

1 KAIRAN KIPINÄ lienee lopullinen keulahevonen, sillä tamma on päässyt hyvin auton takaa matkaan. Ruuna oli oikein hyvä lokakuussa ennätysjuoksussaan, ja samanlaisena se voi nyt vielä lähtöä perille saakka.

3 VÄYLÄNVARREN HETA on ravia kulkiessaan kovin vastustaja suosikille. Tammalla olisi ehjillä suorituksella mahdollisesti useampi voitto urallaan, ja sillä on hyvä jakso sekä vauhti sarjoihinsa.

6 PASSIN LIINU on myös erittäin nopea, mutta nuori tamma hakee vielä rutiinia ja yrityshalua loppuun. Jos sitä löytyy enemmän kuin aikaisemmin, voi Passin Liinu taistella edellisten kanssa kaksarisijasta.

A - 1, 3 B - 6, 7, 5, 4 C - 8, 2 


Lähtö 9 

1 ENIGMA SISU on loistopaikaltaan selvä suosikki. Enigma Sisu lähtee kovaa, joten se pystynee puolustamaan kärkipaikan itsellään. Tämän jälkeen päivän vire ratkaisee, kestääkö veto perille saakka.

5 M.T.MISS MOLLY on edellisen tallikaveri, ja hakee suojajuoksua kärjen takana. M.T.Miss Molly on heti todennäköinen totohevonen, mikäli juoksu vain onnistuu.

10 OUTFIELD OLGA, 9 ROSE TÖLL ja 11 FIONA MEARAS ovat kaikki vaarallisia, mikäli Kari Alapekkalan kaksikko ei pysty parhaimpaansa. Jokaisella haastajista on sauma nousta taisteluun voitosta. 

A - 1 B - 5, 10, 9, 11, 4, 6, 12, 8 C - 7, 2, 3


Lähtö 10 

1 LISTAS HECTOR on yksi tasaisen lähdön parhaista. Se on ollut nahkea erityisesti toisten takaa, mutta vapaalta radalta ruuna on tehnyt urallaan monta kovaa esitystä.

4 COUNTDOWN JOKE on kisan kääntämätön kortti. Se on kulkenut täyttä matkaa 1.15-vauhtia, joten hevonen pitää huomioida aikaisin. 2 JOANA'S ROADRUNNER on tauluaan parempi hevonen ja treenannut hyvin. Se voi olla pelin arvoinen illan päätöslähdössä.

10 RISING STAR BOY on vauhdikas ori. Se voi myös jäädä peleissä liian heikolle huomiolle. Kisassa on vaikea nimetä ennakkoon yhtä suosikkia.

A - 1, 4, 2, 10 B - 9, 5, 8, 6, 7, 3Toto4-systeemit

Toto4-1: 6, 5, 16 + 8, 9, 12, 7, 10, 15, 14, 3 (2, 13)

Toto4-2: 8 Leijan Liito (6, 2)

Toto4-3: 9, 4 (7, 1)

Toto4-4: 7, 3, 10, 11 + 1, 12, 8, 6, 5, 4 (9, 2) 

Pieni systeemi 24 riviä, 4,80 euroa

Suuri systeemi 220 riviä, 44,00 euroa 


Troikka, lähtö 4

6, 5, 16
6, 5, 16
6, 5, 16, 8, 9, 12, 7, 10, 15, 14, 3

Yhteensä 54 yhdistelmää

Pelionnea / Rovaniemen Ravirata Oy