Vihjeet Rovaniemen 6.7.20 Raveihin

Rovaniemellä juostaan maanantaina mielenkiintoinen Toto5-ilta. Mukaan ilmoitettiin hurja määrä hevosia, ja sen vuoksi esimerkiksi 22000 euron voittaneiden ryhmä jaettiin kahteen lähtöön. Toto5-pelissä on aineksia nippuriviin, jos uskoo Hipsun Pojun kulkevan avauskohteessa ravia. Viisivuotislahjakkuus on kauden edetessä mahdollinen menestyjä myös ikäluokkalähdöissä, ja Nordic Cup vaikuttaisi olevan sille suupala. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta kello 18.00 alkaen!

Lähtö 1

4 PYRYPOLUN FERNANDO avaa kautensa. Nelivuotiaana se osoitti jo sellaisia vauhteja, ettei ruunan riittävyydestä maanantain tehtävässä ole epäselvyyttä. Pitkä tauko tuo kuitenkin kysymysmerkkejä, sillä nuori hevonen saattaa olla turhan innokas tai vastaavasti tukkoinen.

5 R.R. PATRIINA ei Kemijärvellä pysynyt lainkaan hurjan kärkikaksikon kyydissä, ja epävarmuus tuli esille kovassa vauhdissa. Rovaniemen lähdössä ei nähdä yhtä kovaa matkavauhtia, ja tammakin saattaa nyt olla notkeampi. Kumpikin 20 metrin takamatkan hevosista ohittaa paalun todennäköisesti jo avauspuolikkaalla.

9 RIKSUN TÄHTI on ennakkoon kisan kolmas kova. Sekin palaa tauolta, mutta viisivuotias on kapasiteetiltaan eittämättä kisan parhaimmistoa. Suosikit erottuvat vähäisestä rutiinistaan huolimatta selvästi muusta porukasta.

A – 4, 5, 9 B – 7, 12, 10, 6 C – 2, 3, 11, 8, 1, 13

Lähtö 2

3 BIG ARTHUR tulee viivalle risaisella tulosrivistöllä, mutta hevosen huippusuoritus ei saa silti tulla kenellekään yllätyksenä. Oriin alleajo Oulussa oli lupaava, ja startissakin se otti vauhtia ennen etusuoran laukkaansa. Voi olla, että ravatessaan hevosen volttiennätys paranee useammalla sekunnilla.

5 DOLLARS ei ole esittänyt ihmeitä, mutta tuorein suoritus oli kuitenkin tauolta kohtalainen. Vastus on vaatimaton, ja hiemankin parantaessaan Dollars pystyy sijoittumaan kaksariin.

7 COME CLARITY on tallikaverinsa Big Arthurin tapaan tulosrivistöään roimasti parempi. Se tuli jo kokeessa laukan kanssa päätöskierroksen vahvasti, mutta jokaisessa lähdössään tamma on ollut alussa epävarma ja tahmea. Kemijärven perusteella vauhti riittää tässä lähdössä ihan voittotaistoon.

A – 3 B – 5, 7, 6, 1, 4, 2

Lähtö 3

2 ENTER MAYWEATHER kiersi Kaustisella taustalta puolimatkassa eteenpäin kohti paikkaa johtavan rinnalla. Siitä ruuna taisteli oikein rehdisti, vaikkei pystynytkään osallistumaan voittotaistoon. Kakkosrata sopii mainiosti tasaiselle lähtijälle, ja vahva hevonen pystyy tekemään vauhtiin päästyään itse juoksunsa.

12 LIKE A BOEING kärsii takarivistä, mutta ei asetelmat vie kokonaan ruunan mahdollisuuksia osallistua voittotaistoon. Lähtö vaikuttaa eturivin osalta siltä, että kisassa saatetaan nähdä ylivauhtia. Like a Boeing nousee siksi A-ryhmään mukaan. Taktiikkajuoksussa ruunan mahdollisuudet putoaisivat selvästi.

1 RISING STAR BOY on hevonen, joka tuo lähtöön alusta saakka vauhtia. Ori on virtava pakkaus, ja sisäradalta sillä todennäköisesti ajetaan aktiivisesti. Kunto on kohdallaan, joten järkevällä matkavauhdilla veto voi kestää perille saakka.

A – 2, 12 B – 1, 3, 8, 5, 7, 4, 11, 10, 6, 9

Lähtö 4, Toto5-1

7 HIPSUN POJU on aivan omaa luokkaansa Toto5-pelin avauksessa. Se on alkumatkalla todella epävarma, kuten myös Kaustisella nähtiin. Raville selvittyään ori kulki loppumatkan hurjasti ja antoi myrskyvaroituksen ikäluokkakisoja ajatellen. Rovaniemen tehtävä on sille pelkkä suupala, mikäli Hipsun Poju vain selviää kunnialla matkaan. Edes laukka ei estä voittoa, kunhan viisivuotias vain välttyy hylkäystuomiolta.

9 VILMER MYRBERG oli Kaustisen lähdössä vielä tasainen, mutta vastustajista sillä on eniten parannuspotentiaalia sisällään. Siksi kakkossijalle on paremmat mahdollisuudet kuin mitä pelikansa todennäköisesti arvioi.

6 KOTIRANNAN ILO ja 2 HISSUN PAMELA taistelevat kumpikin totosijoista, mutta voittaminen on Hipsun Pojun onnistuessa mahdoton ajatus. Kisan tulojärjestyksen ratkaisee se, meneekö Hipsun Poju ravia vai ei.

A – 7 B – 9, 6, 2, 8, 5, 4, 10, 11 C – 1, 3

Lähtö 5, Toto-2

5 STARGAZER LILY kiihdytti Oulussa keulaan, ja kaikki vaikutti olevan hyvin sen hallinnassa. Downshifter paiskasi kuitenkin loppukaarteen mentäessä edelle, ja samassa tilanne näytti voiton kannalta haastavalta. Stargazer Lily ei kuitenkaan luovuttanut, vaan vyöryi maalisuoralla uudelleen ykköseksi. Asetelmat ovat loistavat, sillä keskeltä rataa tamma pääsee lujaa matkaan.

11 ARISTON on luonnollisesti vaarallinen vastustaja. Se kaasutteli Oulussa omassa lähdössään koko matkan kaasu pohjassa, ja teki hirmutuloksen. Nyt takarivistä tehtävä ei ole yksinkertainen, ja aikaisemmin toisten takana juokseminen on ollut hankalaa. Siksi matkassa on paljon epävarmuustekijöitä. Joka tapauksessa suosikkipari erottuu selvästi muusta porukasta.

A – 5, 11 B – 2, 4, 2, 6, 9 C – 10, 12, 8, 7, 1

Lähtö 6, Toto5-3

7 KIVARIN RAINDANCE on mukana nappasarjassa, ja siltä on lupa odottaa voittoa illan lähdössä. Kemijärvellä tamma pääse vetämään volttia, ja sitä kautta koko matkan johto oli odotettu lopputulos. Kivarin Raindance tuli koko päätöskierroksen kovaa, vaikka lopussa askel painoikin. Ulkoa kiihdyttäminen tuo mukanaan pienen riskitekijä, sillä virtava hevonen saattaa jäädä painamaan naruille.

1 SPITFIRE EFFE ei ole voittanut miesmuistiin, mutta ori on tuoreimmissa starteissaan nostanut tasoaan selvästi. Lähtöpaikka on parempi kuin tuoreimmissa kisoissa, mikä omalta osaltaan nostaa hevosen osakkeita. Ykkössijaan vaaditaan toki pientä tuuria ja entisestään tasonparannusta.

5 LORD OF TOOMA aloitti hienosti tauolta. Se eteni päättäväisesti keulapaikalle, josta piti pintansa perille saakka. Nyt ruuna joutuu juoksemaan sarjaa ylempänä, mutta toisaalta hevoselle on tuore vahva näyttö vireestään. Siksi sen voi useampaan merkkiin ottaa Toto5-lapulle mukaan. Selväpiirteisellä kierroksella voi joko pelata kapeasti tai hakea tähän lähtöön yllätystä.

A – 7 B – 1, 5, 3, 6, 2, 8 C – 9, 4, 11, 12, 10

Lähtö 7

4 STRILLOZZO JET lähti Kemijärvellä rauhallisesti matkaan ja otti asemat porukan hännillä. Se siirtyi ohitukaistalle etusuoralla ja sai tämän illan kovimmat vastustajat eteensä. Strillozzo Jet tuli päätöskierroksen 13,5-vauhtia, ja esitys oli mainio. Valmentaja odottikin hyvää panosta ja nyt maililla vielä parempaa. Strillozzo Jet on myrkynnopea hevonen, joka voi johtaa lähdön jokaista metriä.

1 STAY ALERT ansaitsee myös kehut Kemijärven kiristään. Se ei luovuttanut koskaan, vaan veti 3. radan jonoa vahvasti maaliin saakka. Sisärata ei ole paras mahdollinen paikka kiihdyttää, mutta tuskin hevonen muiden jalkoihinkaan jää. Stay Alert pystyy myös voittamaan lähdön.

8 REMOTE CONTROL oli Kemijärvellä kirissä kolmannen radan toinen vaunu. Esitys ei jättänyt toivomisen varaa, ja sekin pitää huomioida peleissä. Ulkorata vaikeuttaa todennäköisesti tehtävää heti alkumatkalla, mutta Remote Control voi saada nopeana lähtijänä kuitenkin asemat kärkiryhmästä.

A – 4, 1, 8 B – 5, 11, 3, 2, 10, 6, 9, 7 C – 12

Lähtö 8

2 LIKUSTERI ailahtelee, mutta keulapaikalta ruuna voi ottaa Rovaniemen porukan heti komentoonsa. Hyvänä päivänään veto kestää perille saakka, mutta muutoin selväpiirteisellä kierroksella Likusteri ei kelpaa varmaksi saakka.

5 KUURAPARTA kipusi Kemijärvellä pitkältä pakilta kärjen tuntumaan. Ruuna oli astetta parempi kuin muutamassa aikaisemmassa startissaan, joten se pitää huomioida ajoissa.

4 LEIJAN LIITO on hankala veikattava. Alla on kolmesta viimeisestä kaksi laukkastarttia, joissa molemmissa Leijan Liito otti hyppyjen lomassa vahvasti kyytiä. Rahkeita hevosella on alle 1.30-tulokseen, mikä riittää paalulta kärkitaistoon.

8 TARUN TUHKIMO olisi maistuva merkki, jos sen alkumatka sujuisi aikaisempaa vauhdikkaammin. Kankea alku tietää usein hankalia asemia ennen kirivaihetta, ja rytmiin pääseminen kestää todennäköisesti taas aikansa.

10 TRÖ FAX STJÄRNA kerännee paljon peliä kovan kilometriaikansa ansiosta. Sekin on yksi monista mahdollisista, mutta kahdelta pakilta tehtävä on täysin erilainen kuin esimerkiksi viimeksi. Ulkoratoja ruuna ei ole hetkeen kierrellyt, mutta nyt se joutuu tekemään paljon töitä menestyksensä eteen.

A – 2, 5, 4, 8 B – 1, 10, 3, 9 C – 6, 7

Lähtö 9

4 MISS MYTHOS voittaa pian ja voi tehdä sen jo Rovaniemellä maanantaina. Kajaanin esitys oli lupaava, eikä asetelmat voisi nyt olla paremmat. Mauri Jaaran valmennettava pystyy tekemään hieman itsekin juoksuaan, joten Miss Mythos on kisan ideasuosikki.

1 NEHEMIAH on paras vapaalta radalta, joten sen kohdalla taktiikkaa ei tarvitse arvailla. Ruuna on esittänyt nousukuntoa, ja loistopaikalta se on erittäin todennäköinen troikkahevonen. Vastus on kuitenkin kovempi pikaisen sarjojen nousun myötä.

3 M.T.MISS MOLLY hakee nappireissulla myös totosijaa. Tamma pääsee auton takaa hyvin matkaan, ja Nehemiahin takana voisi olla hyvä paikka matkustaa. Parhailta lähtöpaikoilta löytyy todennäköisesti ainakin kaksi kolmesta troikkahevosesta.

A – 4, 1 B – 3, 12, 2, 8, 10 C – 5, 6, 7, 9

Lähtö 10

2 MIC MAN hakee keulapaikkaa pikamatkalla. Kemijärvellä ruuna pääsi vetotöihin, ja nappasi niukan voiton. Mic Man todennäköisesti terävöityy niin paljon, että se toistaa saman tempun myös Rovaniemellä.

1 MAIZE ei ole yhtään voittajatyyppiä, mutta Mic Manin selästä sille voisi olla tarjolla kakkossija. Alla on varsin lupaava suoritus, ja samanlaisena se on ilman muuta varottava nimenomaan kakkossijan suhteen.

6 BEGIN TO TRUST kiritti Mic Mania sen rinnalta Kemijärvellä. Sama paikka on tarjolla myös Rovaniemellä ja huippukuntoinen hevonen on toinen vaihtoehto kaksariin.

A – 2 B – 1, 6, 11, 12, 5, 10, 4 C – 7, 9, 8, 3

Lähtö 11

5 GIRO STING marssi Oulussa ohi G.I.Joe Sisusta, ja sillä suorituksella se on velvoitettu menestymään myös tässä. Kurvijuoksi ei ole hevosen bravuuri, joten Tapio Kalaja pyrkinee ajamaan jo matkalla eteenpäin. Se taktiikka sopii vahvalle hevoselle mainiosti.

14 DIVO DU MIREL on kotiradan toivo lähtöön. Ranskalainen ravi ei ollut viimeksi balanssissa, joten ruunan kohdalla olisi tärkeä päästä näkemään sen alleajo. Lisäksi asetelmat ovat hankalat, ja toinen troikka onkin suosikin jälkeen todella avoin lähtö.

A – 5 B – 14, 1, 3, 12, 15, 8, 9, 13, 4, 10 C – 7, 6, 2, 11

Toto5-vihjesysteemit

Toto5-1: 7 Hipsun Poju (9, 6)

Toto5-2: 5, 11 (2, 4)

Toto5-3: 7, 1, 5 + 3, 6 (2, 8)

Toto5-4: 4, 1, 8 + 5, 11, 3 (2, 10)

Toto5-5: 2, 5, 4, 8 + 1, 10, 3, 9 (6, 7)

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 7,20 euroa
Suuri systeemi 480 riviä, hinta 48,00 euroa

Troikka, lähtö 7

4, 1, 8
4, 1, 8, 5, 11, 3
4, 1, 8, 5, 11, 3

Yhteensä 60 yhdistelmää

Troikka, lähtö 9

4, 1
4, 1, 3, 12, 2, 8, 10
4, 1, 3, 12, 2, 8, 10

Yhteensä 60 yhdistelmää

Troikka, lähtö 11
5 Giro String
14, 1, 3, 12, 15, 8, 9, 13, 4, 10
14, 1, 3, 12, 15, 8, 9, 13, 4, 10

Yhteensä 90 yhdistelmää

Pelionnea! Rovaniemen Ravirata Oy / Lauri Jääskeläinen