Vihjeet Sunnuntain 12.7.20 Raveihin

Rovaniemellä juostaan sunnuntaina!

Ravikaravaani palaa jo sunnuntaina Rovaniemelle, kun Mäntyvaarassa juostaan Toto5-kierros kello 18 alkaen. Tarjolla on mielenkiintoiset kohteet, sillä varmaehdokkaita on useita, mutta jokaisen kohdalla on myös kysymysmerkkejä matkassa. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

Lähtö 1

9 JASKER teki Kemijärvellä yhden kilpakumppanin kanssa noin 130 metriä eroa muuhun ryhmään, jota johti Rovaniemen lähdön kovin haastaja 4 PRANKO. Tuon perusteella Jasker voittaa pitkältä pakiltakin tämän lähdön selvästi. Hevonen ei toki välttämättä ole nyt yhtä hyvä, ja Sanna Loukusan mukaan Pranko voi parantaa selvästi, mutta silti tasoero vauhdeissa on todella iso. Pitkä pakki ei ole mahdoton este, koska edessä ei ole juurikaan kierrettävää.

7 LÖVABOS JULLE laukkaili maanantaina, mutta otti hyvin kyytiä. Ravatessaan se nousee mukaan kakkostaistoon.

8 RINTEEN KOHU saa Petteri Joen kyytiinsä, ja ravatessaan Rinteen Kohu on ottanut hyvin vauhtia. 5 AINUTKERTAINEN nousee sen edelle rankingissa, sillä se saa tallikaveriinsa alussa 40 metriä etua, ja on esiintynyt suoritusvarmasti.

A – 9 B – 4, 7, 5, 8 C – 6, 2, 3, 1

Lähtö 2

Ilman sekkiä juossut 7 FLOURLAKE CASANOVA vastasi keulasta hienosti, mutta ruunan onnistumisesta ei ulkoa ole takeita. Ruunalle ulompi juoksurata voi koitua kohtaloksi, mikäli askeleet eivät osu hyvin lankulle.

2 READLY POWER ja 4 BREXIT ovat vahvimmat ehdokkaat kärkitaistoon. Readly Power on vielä pilannut laukkoihin, mutta ravilla alle 1.20-tulos ei yllättäisi. Brexitin pitäisi taustietojen mukaan olla suoraan tauolta kilpailukykyinen.

6 BIG ARTHUR kangistui maanantaina liian pahoin kierrettyään johtavan rinnalle. 5 COME CLARITY otti laukkojen välissä taas asiallisesti vauhtia. 8 MICK WINDCAPE lähtee 60 metrin pakilta, mikä lienee liikaa. Big Arthur on kolmikosta kyvykkäin.

A – 7, 2, 4 B – 6, 5, 8, 3, 1

Lähtö 3

3 SHAMAANITAR on todennäköinen menestyjä. Se kiri Kemijärvellä terävästi ykköseksi toisten takaa ja selkäjuoksu onkin ykkösvaihtoehto taktiikaksi. Tosin pienessä lähdössä ei ole monta kaveria, jolle kärkipaikan voisi luovuttaa.

4 METSÄRINTEEN SISU on riittävän kyvykäs hevonen johtamaan koko matkan, mutta epävarmuus oli läsnä myös ruunan palatessa tauolta. Ravilla se saattaa edetä kärkeen, jonka jälkeen ykkössija olisi lähellä.

6 SOPU-ELLU voi startin alle saatuaan parantaa reilusti, mutta silti voitto on tiukassa. 1 KAIRAN KUKKA ja 5 NOMPPARILLA ovat alisuorittaneet kykyihinsä nähden.

A – 3, 4 B – 6, 1, 5, 2

Lähtö 4, Toto5-1

1 DENVER BRODDE hyötyy tiuhasta starttivälistä, koska ruuna ei koskaan anna kaikkea ulos itsestään. Bodenissa ruuna kiri vahvasti sisäratajuoksun jälkeen, joten kunto on nousussa. Lähtöpaikka antaa mahdollisuuden onnistuneeseen reissuun, joten hevosessa voisi olla ideaa.

3 FLASH SPRUCE saattaa ottaa ensimmäiset keulat. 6 MOUNTAIN HOOLIGAN avaa myös kovaa, joten se on avainhevonen arvoituksellisen juoksunkulun osalta. Mikäli 5 ONBOARD BROLINE pääsee kärkipaikalle, sen mahdollisuudet voittoon kasvaisivat selvästi. Esitys Kajaanin kovassa T75-lähdössä oli positiivinen.

Erikoismaininnan ansaitsee 4 FORASTERO. Taulu on täynnä vaisuja sijoituksia, mutta ruunalla on rahkeita parantaa reilusti. Iida Lanton mukaan hevonen voisi olla nyt parempi kuin aikaisemmissa kisoissa, joten nostetaan sekin A-ryhmään mukaan.

A – 1, 3, 4, 5 B – 9, 6, 12, 10, 8, 7 C – 2, 11

Lähtö 5, Toto5-2

7 SVARSJÖFAX maistuu Toto5-pelin varmaksi. Syy on se, että hevosen valmentaja Kyösti Långström oli hyvin maltillinen odotuksissaan ennen kauden avausta, mutta vahva ori oli heti yllättävän terävänä. Se jaksoi uurastaa rehellisesti maaliin saakka, ja nyt tehtävä on hevoselle passeli. Paikka johtavan rinnalla tarvittaessa kelpaa, ja siitä Svartsjöfax on ennenkin voittanut. Kuukauden tauko tietenkin tuo mukanaan arvoituksen vireestä.

2 TARUN TUHKIMO lähtee kankeasti, eikä hyödy yhtään paalun tuomasta edusta. Kunto olisi vahvassa nousussa, joten se on varmistelijoiden ensimmäinen merkki. 4 TRÖ FAX STJÄRNA nappaa varmuudellaan totosijan, mutta suosikki vaikuttaa kovalta. Maanantaina ruuna ei viihtynyt yhtään kuraisissa olosuhteissa, vaan oli tahmea koko matkan. 8 VILKKAAN TUURI voi järjestää yllätyksen, jos tuore välistartti on tuonut terävyyttä.

A – 7 B – 2, 4, 8, 6, 5, 3 C – 1

Lähtö 6, Toto5-3

2 MIC MAN on kelpo suosikkivarma. Ruuna ampuu kovaa matkaan ja pikamatka sopii sille mainiosti. Ruuna kilpailee nousukunnossa, joten kaikki on pedattu sen menestykselle. Pitää kuitenkin muistaa, että hevosen luonne on omaperäinen. Maanantaina kaikki oli helppoa koko matkan johdon jälkeen.

5 THE CHIEF OF ROME on vauhtimylly, ja samalla kisan outsider. Sillä on iso laukkariski, mutta ravatessaan ruuna saattaa tehdä Mic Manin elämän vaikeaksi vauhdinpidollaan. 11 LEEMARK’S FABRIZIO ja 12 TILDA SONIK ovat kumpikin lähtöpaikkojen uhreja. Ne voivat pärjätä, jos keulassa mennää ylikovaa.

A – 2 B – 5, 11, 12, 1, 3, 7 C – 10, 4, 6, 8, 9

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka

8 MR MCCOOL on toisten takaa epävarma, joten Mauri Jaara yrittää taiteilla heti eteenpäin. Mikäli ruuna selvittää alun karikot, on se ilman muuta kärkimatsissa. Hevosen valmentaja Pasi Alakunnas on varsin toiveikas onnistumisen suhteen. Tiistain harjoituksessa kaikki oli kunnossa.

16 EGO HOSS on mennyt kykyihinsä nähden alakanttiin, mutta lähtö olisi paperilla sopiva. 2 INCREDIBLE TRAIN osoitti nousukuntoa Kajaanissa. Kisan voi voittaa moni muukin, sillä suosikit eivät ole lainkaan suoritusvarmimmasta päästä. Toisaalta suuryllätykseen on vaikea uskoa, sillä rankingin häntäpään hevoset ovat esiintynyt todella vaisusti.

A – 8, 16, 2 B – 15, 12, 1, 3, 11 C – 13, 5, 10, 7, 4, 9, 6, 14

Lähtö 8, Toto5-5, PD-1

5 STAY ALERT jäi maanantaina jumiin 2. sisälle, kun 8 PHARAON FACE ei kestänyt ymmärrettävästi hurjaa vauhdinpitoa keulasta. Molemmilla on mahdollisuus revanssiin sunnuntain lähdössä, ja kaksikosta Stay Alert on onnistuessaan ilman muuta lähellä voittoa.

4 MAFFIOSO FACE puolestaan poimi kypsät hedelmät 3. ulkoa, mutta tuosta suorituksesta ei voi vielä vetää kovin tarkkoja johtopäätöksiä. Maffioso Face voi joutua nyt itse koville alkumatkasta, ja siksi se on haavoittuvainen.

Kisan mielenkiintoisin seurattava on 6 ONLY EYES BROLINE, joka on paljon tauluaan parempi hevonen. Jos sillä on heti hyvä päivä, pitäisi kärkisijan irrota rahallisesta ylisarjasta huolimatta.

A – 5, 4, 6 B – 3, 2, 1, 8, 7, 9

Lähtö 9, Troikka, PD-2

9 PERFECT REVERIE taisteli Kemijärvellä vahvasti ykköseksi, vaikka ruuna vaikutti välillä olevan jo alakynnessä. Minttu Ranta uskoo kovasti ruunan menestykseen myös sunnuntaina.

8 T.P.FROMADREAM laukkasi häirittynä samassa lähdössä, ja kisan jälkeen ruuna meni hylkäykseen. Hevonen ehti kuitenkin paljastaa hurjan kuntonsa pitävän, ja samanlaisena menestystä on luvassa.

7 BLUERAY SAVOY on kolmas kova. Se on pätkännopea hevonen, mutta ainakin jonkinverran tarkka juoksusta. Veera Vekola on kisan parhaimmistoa, joten valjakko on ehdottomasti huomioitava.

A – 9, 8, 7 B – 10, 11, 12, 3, 6, 14 C – 2, 13, 1, 5

Lähtö 10

5 VILAHUS esiintyi maanantaina positiivisesti, ja kipusi sitkeästi kakkoseksi astetta kovemmassa tehtävässä.

8 SUVIMYRSKY RAM ja 7 RIUSKA-POJU eivät ole pitkältä pakilta vailla mahdollisuuksia, jos vain kaksikon ravi maistuu. Riuska-Poju laukkasi maanantaina menestystään loppukaarteessa, ja siinä voisi olla pelillistä ideaa.

1 HERMANNI HUOLETON on sekin epävarma, mutta maanantain laukka johtui häiriöstä. Kuskin mukaan hevonen oli tuossa vaiheessa vielä voimissaan.

A – 5, 7 B – 8, 1, 4, 3, 2 C – 6

Toto5-vihjesysteemit

Toto5-1: 1, 3, 4, 5 + 9, 6, 12, 10 (8, 7)

Toto5-2: 7 Svartsjöfax (2, 4)

Toto5-3: 2 Mic Man (5, 11)

Toto5-4: 8, 16, 2 + 15, 12, 1, 3, 11 (13, 5)

Toto5-5: 5, 4, 6 + 3, 2 (1, 8)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa
Suuri systeemi 320 riviä, hinta 64,00 euroa

Troikka, Lähtö 7

8 Mr McCool
16, 2, 15, 12, 1, 3, 11
16, 2, 15, 12, 1, 3, 11

Yhteensä 42 riviä

Troikka, Lähtö 9

9, 8, 7
9, 8, 7, 10, 11, 12
9, 8, 7, 10, 11, 12

Yhteensä 60 riviä

Pelionnea! Rovaniemen Ravirata Oy / Lauri Jääskeläinen