Hyvää syntypäivää rakas iskä!

Kaarlo Palojärvi täyttää 60-vuotta maanantaina 15. helmikuuta. Hänen tyttärensä Iina Palojärvi kirjoitti koskettavan synttärionnittelun isälleen, jonka Rovaniemen Ravirata Oy julkaisee Iinan luvalla.

Iskä, olen aina katsonut sinua ylöspäin. Sinä olet aina ollut minulle suuren suuri esikuva. Toivoisin, että ihmiset ajattelisivat minusta vielä jonain päivänä samalla lailla kuin mitä minä olen aina ajatellut sinusta.

Saan olla iskä sinusta ylpeä. Autat aina kaikkia, etkä ikinä sano kenellekään, ettet voi auttaa. Pärjäät kaikkien hevosten kanssa. Jollain ihmeellisellä tavalla hevoset rauhoittuvat seurassasi. Ja vaikka tulisi mikä ongelma eteen hevosen käyttäytymisen suhteen, niin saat homman varmuudella taas toimimaan.

Varsojen opetuksessa iskä olet ihan ilmiömäinen. Tallilla et koskaan käytä piiskaa, etkä vaadi varsoilta liikaa. Nuoret hevoset ajat aina avovehkeillä, ja korkeintaan sekki laitetaan varustukseen. Kaikki varsat ovat olleet ihan täyden kympin arvoisia, jotka olet opettanut. Erilaisia tilanteita on tullut eteen, mutta olet aina ollut järkkymätön, rauhallinen ja itsevarma.

Iskälle hevoset ovat aina olleet elämän henkireikä, samoin minulle. Kaikki kurjuus unohtuu, kun ajelen iskän kanssa hevosilla metsässä. Voimme olla vain siinä hetkessä hevosten kanssa. Parhautta onkin ollut elämässä ajella iskän kanssa kahdestaan lenkkiä ja nauttia niistä yhteisistä hetkistä.

Kaikki hevosoppini on isältäni peräisi. Pienestä tytöstä asti on opetettu, että hevosesta on huolehdittava joka päivä ja hevosta on kunnioitettava, niin se kunnioittaa sinua.

Isäni on kunnon vanhan liiton hevosmies, höystettynä modernilla tietotaidolla. Hänellä on valtavasti tietotaitoa ja toivon, että saisin mahdollisimman paljon kalastettua siitä itselleni.

Hyvää syntymäpäivää rakas iskä!

Iina Palojärvi

Tyttären ohella myös Rovaniemen Ravirata Oy:n väki onnittelee Kassua lämpimästi!