Rovaniemen 3.12. ravien vihjeet

Arctic Horse Race -ravitapahtuma kerää katseet!

Rovaniemen ravikausi 2022 päättyy komeasti Pojun tahdissa, mutta sitä ennen juostaan Arctic Horse Race -ravit. Viime vuoden sankari Nyland on puolustamassa kylmäveristen päälähdön ykkössijaa. Rajan takaa saapuu lämminveristen avoimeen ryhmään Selmer I.H., joka saa haasteen Ranskan turneen jälkeen paluuta parrasvaloihin tekevän Sobel Conwayn. Huippuhevosten värittämässä päivässä on myös pelillistä mielenkiintoa, sillä Toto75-pelissä on tarjolla 200 000 euron jackpot. Kannattaa huomioida, että Vermo aloittaa Toto75-kierroksen jo kello 16.00 alkaen.

Lähtö 1, Toto75-4

8 TORRENT D’INVERNE on ollut kerta toisensa jälkeen vakuuttava. Ruuna on löytänyt vakaan suoritustason, jota se ei vielä viime kaudella tahtonut millään löytää. Ulkorata hyvätasoisessa lähdössä tietää sitä, että Toto75-pelissä kannattaa harkita vahvistuksia, vaikka kaiken järjen mukaan tasonsa pitäessään Torrent d’Inverne on lähellä tehdä taulustaan täydellisen.

4 EDGEUPTOTOP oli keulasta kolmas lähdössä, jossa Torrent d’Inverne meni kirihetkellä menojaan. Kisassa pidettiin tasaisen reipasta tempoa, jonka lisäksi Edgetothetop palasi tuon lähtöön yli kahden kuukauden tauolta. Mikäli tamma ottaa odotetun loikan eteenpäin, niin se pystyy onnistuneella reissulla ainakin haastamaan suosikin. Kaksikko erottuu hieman muista.

1 MAHATMA GEE ei pysty pitämään Mr Noonia, eikä välttämättä Pepper Rocia ulkopuolellaan, joten sisäradassa on riskinsä. Hevonen on hyvä, mutta alun riskitekijöiden lisäksi tauolta se joutuu antamaan hieman tasoitusta kahdelle kovimmalle. 7 BOOGIWOOGIE LADAY on mahdollisena keulahevosena vielä isompaan lappuun hyvä haku, sillä se oli voittostarttiinsa jäätävän hyvä juuri keulasta.

A) 8, 4 B) 1, 7, 3, 11, 5, 12, 2, 6, 9, 10

Lähtö 2, Toto75-5

12 CALLELA LINCOLN kiri puolen vuoden tauolta 4. ulkoa 11-vauhtia, eikä suoritusta voi kuin kehua, vaikka kolme kaveria jäikin ohittamatta. Ruunan ei tarvitse hirveästi parantaa, niin se pystyy jo voittamaan. Toki matkavauhdin olisi hyvä olla suosiollinen, sillä paremmilla paikoilla on muutama kova nimi. Todennäköistä on, että Callela Lincoln etenee puolimatkassa keulan rinnalle, jos kisassa ei muuten pidetä tempoa.

6 ILOS SILMARILLION nappasi Kaustisella hienon keulavoiton. Sen lähtönopeus ulkoradalta yllätti, ja tuon kiihdytyksen perusteella hevosella on taas hyvä sauma päästä kärkipaikalle. Siitä se pystyy nappaamaan ykkössijan, jos saa edes hetkeksi ottaa tempoa pois. 1 ILOS SANSIBAR jäi tuossa samassa kisassa pussiin rintaman taakse, joten se on ilman otettava Toto75-lapulle mukaan. Sisärata voi toki taas olla loukkupaikka.

A) 12, 6, 1 B) 11, 5, 8, 2, 4, 3, 9, 10, 7

Lähtö 3, Toto75-6, PD-1

4 PÄRTTYL lähtee tosissaan haastamaan kovia takamatkalaisia vuoden 2022 Arctic Ice Kingissä. Se voi onnistua, sillä 40 metrin takamatka on jo merkittävä etu hevoselle, joka pystyy pitämään koko matkan tasaista 1.25-vauhtia. Napakka talvirata sopii, kun se kenkäpakko on molemmille avoimen sarjan hevosille ainakin pieni haittatekijä. Pärttyl ei välttämättä kelpaa ihan varmaksi saakka, mutta kyllä ruunassa on pelillistä ideaa.

9 NYLAND on kilpaillut ilman suurempia taukoa jo yli kaksi vuotta, joten sen kohdalla puhutaan uskomattomasta teräsmiehestä. Suoritustaso ei ole juurikaan heitellyt, ja Nyland puolustaa kisassa viime vuoden voittoaan. Vajaa lähtö helpottaa takamatkan rasitteita, mutta kiire hevoselle joka tapauksessa tulee. Nylandin mahdollisuuksiin vaikuttaa ihan ratkaisevasti se, pääseekö Pärttyl kärkeen ja hengittääkö H.V. Tuuri selässä maalisuoran alkuun saakka.

10 H.V. TUURI kangistui Vermossa kärkipaikalta, mikä herättää tietenkin isoja kysymysmerkkejä tämän kisan alla. Matkalla mentiin reipasta ja alla oli taukoa, joten nämä tekijät tekevät taipumisesta ymmärrettävämmän. Ori saa nyt selkäjuoksun, mikä tähän paikkaan on ihan hyvä juttu. Kausi on mennyt pienten vastoinkäymisten myötä hieman alakanttiin, mutta H.V. Tuuri on edelleen todella kova tekijä.

A) 4, 9, 10 B) 6, 2, 8, 3, 7, 1

Lähtö 4, Toto75-7, PD-2, Troikka

2 SELMER I.H. oli Uumajassa kaiken luottamuksen arvoinen. Se jäi tuossa kisassa kovimman vastustajansa ulkopuolelle vetämään 2. rataa, mutta siitä se jyräsi väkisin päänmitan voittoon. Ruuna on ollut koko kauden mainio, eikä notkahduksia ole juurikaan tullut. Selmer I.H. ei ole varsinaisesti maileri, minkä vuoksi sen jättäminen yksin lapulle paljon pelattuna on iso riski.

8 SOBEL CONWAY kiinnostaa pelimielessä ulkoradasta huolimatta kovasti. Sen aloitus pitkältä tauolta oli lupaava, vaikka Thai Profit jäikin ohittamatta. Se pääsi keulaan, eikä sille häviäminen ollut häpeä. Sobel Conway vaikutti hyvältä, ja se voi päästä ihan asialliseen juoksupaikkaan parijonoon.

1 J.H.MANNERHEIM on avainhevonen juoksunkulun suhteen. Ruuna voi keulasta olla kova. J.H.Mannerheim oli jo viimeksi onnistuneella juoksulla mainio, joten loistopaikalta kaikki on mahdollista. 3 ZOGO MATCH on vielä jollain tavalla mahdollinen voittaja, muilla tekee selvästi tiukempaa.

A) 2, 8 B) 1, 3, 5, 4, 6, 9, 12, 10, 7, 11

Lähtö 5

6 XEVEN LEADER on osoittanut uransa alussa olevansa lahjakkuus. Kymenlaakso-ajon karsinnassa tuli laukka, mutta muutoin hevonen on tehnyt vahvaa työtä. Kehitystä tapahtuu kaiken aikaa, joten tässä lähdössä sijat yksi-kaksi ovat haarukassa. Ruunalla ei vaikuttaisi olevan ominaisuuksissaan kovin heikkoa kohtaa.

2 AGUERO on paalun selvästi paras, ja Santtu Raitala suuntaa alkumatkalla keulapaikalle. Siitä ruuna pystyy alle 1.18-tulokseen täydestä voltista, jolloin takamatkan suosikin tehtävästä tulee väkisinkin haastava. Todennäköisesti matkaa taitetaan viimeistään päätöspuolikkaalla rinnakkain. 5 KNOWS MANA pyrkii nappireissulla haastamaan suosikkiparia.

A) 6, 2 B) 5, 3, 4, 7, 1

Lähtö 6, Troikka

5 PEACHONTHEBEACH ei esiintynyt edukseen välistartissaan Killerillä. Se sai etusuoralla paikan 2. ulkoa, mutta oli kirihetkellä toisten takana haluton. Ilmassa on siis paljon kysymysmerkkejä, vaikka lähtö sinällään olisi sopiva. Pikamatka ja hyvä lähtöpaikka antavat valjakolle saumat panostaa lähtöön. Voisi olettaa, että hevonen nostaa tasoaan välistartistaan.

6 DAZZLING PRESS nousee A-ryhmään kovaksi nimeksi. Se kilpailee marraskuun kahden kisan perusteella väkevässä nousukunnossa. Tamma ei välttämättä johtavan rinnalta pysty osallistumaan kärkitaistoon, mutta vähänkään juoksua saadessaan se ottelee ykkössijasta. Omistajatiimi lähtee valloittamaan Mäntyvaaraa luottavaisena.

4 MELLBY JAVA on ollut tänä vuonna useamman kerran hyvä. 7 CLOVER MEADOW on ollut usein kaksarissa, ja siihen on taas kelpo sauma. 9 LILLAMAGGAN on kotiradan toivo. Se kilpaili ahkerasti lokakuussa, ja muutaman väläytyksen jälkeen jotain jäi puuttumaan. Tamma tulee hyvin loppua, eikä vastassa ole ainakaan kovin montaa kovempaa nimeä. 3 BELLA FOLLO kuuluu monen muun tavoin pelihevosiin.

A) 5, 6 B) 4, 7, 9, 8, 1, 3, 2, 11, 12, 10

Lähtö 7, Toto4-1

9 SIGISMUND lähti Oulussa terävästi liikkeelle ja loppusuoralla ruuna vastasi sinnikkäästi, vaikka Mette-Marit kävi välillä edellä. Rovaniemellä takarivistä kärkipaikalle ei ole ainakaan alkumatkalla asiaa, ja tilanne voi mennä pahimmassa tapauksessa hyvinkin hankalaksi. Toisaalta hyvässä lykyssä 2 REKOOLI ampuu edestä lujaa matkaan ja Sigismund pääsee sen takaa läpi kärkinelikkoon.

5 HISSUN KALLE pääsi Oulussa takarivistä 2. ulos, mutta se ei lopussa pysynyt aivan Sigismundin ja kumppanien kyydissä. Ruuna voisi tällä kertaa päästä etenemään keulaan. 8 KUUSIRANTANEN suorittaa asiallisesti, eikä ruuna ravatessaan ole ulkona voittokamppailusta. Toto4-peliin voi ottaa muitakin mukaan, sillä kisa on kokonaisuutena varsin tasainen.

A) 9, 5, 8 B) 2, 7, 4, 6, 3, 11, 10, 12, 1

Lähtö 8, Toto4-2, Troikka

1 SOLE OLEE kiersi Oulussa ulkoratoja pitkin keulan rinnalle, josta se otteli kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla keulaan pyyhkäissyt 7 JOEY BLACKWILLOW pysyi edellä ja oli sillä kertaa parempi, mutta Solee Olee ei sekään luovuttanut. Kaksikon voimasuhteet lienevät nyt maalissa erilaiset, sillä Sole Olee pystyy sisäradalta todennäköisesti puolustamaan keulapaikan.

Joey Blackwillow on toki kova sana, jos alku ulkoa onnistuu. 9 COMPLICATED vaanii ylivauhtisessa juoksussa iskusaumaa lopussa. 2 AMAZING MAY saanee nappireissun, ja tamma on tuoreimmissa kisoissa nostanut tasoaan selvästi. Silti pidemmällä starttivälillä Sole Olee tuntuu tällä kertaa turhan kovalta. 3 HE IS VICTOR kuuluu mahdollisiin kaksarihevosiin, mutta ehkä ihan voitto yllättäisi.

A) 1 B) 7, 9, 2, 3, 6, 10, 8, 5, 4, 12, 11

Lähtö 9, Toto4-3

3 KULTASEPPÄ ei ole mikään varsinainen maileri, mutta toisaalta vastus on paperilla todella sopiva. Jos kaverit pystyvät nostamaan tasoaan, Kultaseppä voi olla yllättävän haavoittuvainen. Siksi sitä ei kannata Toto4-pelissä jättää ainakaan yksin kupongille.

1 TAISTELU JASKA olisi keulapaikan pitäessään todella vaarallinen. Sitä tuskin pelataan tällä kertaa riittävästi. 6 MÄEN EINO jaksaa puurtaa, mutta nopeusominaisuudet ovat lyhyellä matkalle rajalliset. Siksi totosija on voittoa todennäköisempi tapahtuma. Toto4-pelissä lähtöön ei oteta kantaa.

A) 3, 1 B) 4, 2, 6, 5, 8, 7, 9

Lähtö 10, Toto4-4, Troikka

12 SPECIAL GUN runnoi viimeksi väkisin ykköseksi keulassa juosseen Mr Chargerin rinnalta. Suoritus oli ihan parasta A-luokkaa, joten ruuna on kantanut hyvin voittosummansa nousun. Ruuna saattaa paikasta huolimatta päästä juhlimaan illan viimeisen lähdön voittoa.

1 SOME COME on sekin tehnyt hienon kauden ja yli tuplannut voittosummansa tänä vuonna. Some Come ei välttämättä pysty puolustamaan kärkipaikkaa, mutta silti sisärata on sille hyvä paikka kiihdyttää. 6 THE GREAT KEMP palasi tauolta upeasti voittamalla kärkipaikalta. Sinne se pyrkii taas, mutta toisaalta peliosuus nousee korkeaksi.

A) 12, 1, 6 B) 4, 8, 3, 9, 7, 11, 10, 2, 5


Toto4-vihjesysteemit

Toto4-1: 9, 5, 8 + 2, 7, 4 (6, 3)

Toto4-2: 1 Solee Olee (7, 9)

Toto4-3: 3, 1 + 4, 2, 6 (5, 8)

Toto4-4: 12, 1, 6 + 4 (8, 3)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,60 euroa
Suuri systeemi 120 riviä, hinta 24,00 euroa

Lähtö 4, Troikka

2, 8
2, 8, 1, 3, 5
2, 8, 1, 3, 5, 4

Yhteensä 32 yhdistelmää

Lähtö 6, Troikka

5, 6, 7, 9
5, 6, 7, 9
5, 6, 7, 9, 4, 8, 1

Yhteensä 84 yhdistelmää

Lähtö 8, Troikka

1 Solee Olee
7, 9, 2, 3, 6
7, 9, 2, 3, 6, 10, 8, 5

Yhteensä 35 yhdistelmää

Lähtö 10, Troikka

12, 1, 6
12, 1, 6, 4
12, 1, 6, 4, 8, 3

Yhteensä 36 yhdistelmää

 

Pelionnea! Rovaniemen Ravirata Oy / Lauri Jääskeläinen